Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo pentru București. ANM anunță încă o seară cu ploi torențiale și vijelii puternice în Capitală

Prognoza meteo pentru București. ANM anunță încă o seară cu ploi torențiale și vijelii puternice în Capitală

Prognoza meteo pentru București, astăzi, 29 mai 2022. Agenția Națională de Meteorologie anunță instabilitate atmosferică și vreme severă în Capitală, în special diseară și la noapte.

Prognoza meteo pentru București. ANM anunță încă o seară cu ploi torențiale și vijelii puternice în Capitală
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mai 2022   •   10:32

Vremea în Municipiul București va fi instabilă. Cu precădere în orele serii, vor fi perioade în care se vor semnala vijelii puternice (viteze de 65...80 km/h), frecvente descărcări electrice, averse torențiale (cantități de apă ce vor depăși 10...20 l/mp și izolat 30 l/mp) și posibil grindină.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 14...15 grade.

Cod portocaliu și cod galben de ploi și vijelii, extinse în aproape toată țara. ANM a actualizat avertizările de vreme rea

În urmă cu puțin timp Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a extins și codul portocaliu și cel galben de vreme severă. Până mâine dimineață la ora 10:00 sunt așteptate vijeli, ploi torențiale și descărcări electrice, dar și cantități însemnate de apă.

Codul portocaliu este valabil până mâine dimineață la ora 3:00 și vizează fenomene meteo de instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice, ploi abundente.

În Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei și local în Carpații Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 50...90 l/mp.

Mai ales după-amiaza și seara, cu precădere în jumătatea sudică a Olteniei și în sud-vestul și centrul Munteniei vor fi perioade în care se vor semnala și vijelii puternice (viteze de 75...90 km/h), grindină și frecvente descărcări electrice.

Potrivit ANM, cele mai afectate vor fi județele Dolj, Olt, Teleorman, Mehedinți, Argeș, Vâlcea, Dâmbovița și Giurgiu.

Codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată va fi în vigoare până mâine la ora 10:00.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55...75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

×
Parteneri
Când intră pensiile în octombrie. Anunţul şefului Casei de Pensii
x close