Antena 3 CNN Meteo Este bine sau nu să vă programați concediul în luna iulie? Meteorologii au anunțat cum va fi vremea

Este bine sau nu să vă programați concediul în luna iulie? Meteorologii au anunțat cum va fi vremea

Meteorologul Alina Șerban a explicat, la Antena 3, cum va fi vremea în luna iulie.

Este bine sau nu să vă programați concediul în luna iulie? Meteorologii au anunțat cum va fi vremea
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    21 Iun 2022   •   14:55

”Prognozele pe termen lung scad în probabilitatea de realizare. Astăzi au fost publicate estimări meteorologice pentru următoarele patru săptămâni care se raportează la medii. Nu surprind perioadele scurte de fenomene mai severe, cum ar fi instabilitatea atmosferică sau valuri de căldură care se produc pentru intervale scurte de timp, o zi sau două. 

La momentul acesta sunt valuri de căldură intense pe partea de sud, de centru a continentului european, cu tendințe de deplasare către zona țării noastre. Dar se pare că mai întârzie totuși. Deocamdată vorbim de temperaturi apropiate de normalul perioadei, cu maxime mai mari pe parcursul zilei de astăzi, în această după-amiază, cu valori ce se vor apropia de 35 de grade în partea de sud, de sud-est a țării noastre. 

Pentru luna iulie, în estimările meteorologice publicate astăzi și raportate la medie, putem vorbi despre temperaturi mai ridicate decât în mod normal. Deci în următoarele patru săptămâni vremea va fi caldă. Chiar dacă mai avem pătrunderi mai reci de o zi sau două, pe totalul săptămânii sau al lunii următoare, vorbim de căldură în toată țara. Se pare că mai cald în vest și în sud-vest și cu un deficit de precipitații cam pe tot intervalul. 

În consecință, pe zona țării noastre, este bine dacă avem timp și concediu să ne organizăm vacanța atât pe litoral cât și în zonele montane”, a explicat Alina Șerban la Antena 3. 

Prognoză meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în luna iulie

Temperaturile vor fi mai mari decât cele specifice acestei perioade, se arată în prognoza pentru 4 săptămâni emisă marți de Administrația Națională de Meteorologie. 

Săptămâna 20.06.2022 – 27.06.2022  

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice, sud-vestice și local în cele estice și centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.  

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice, centrale și la munte.  

Săptămâna 27.06.2022 – 04.07.2022  

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice.  

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice.  

Săptămâna 04.07.2022 – 11.07.2022  

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.  

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.  

Săptămâna 11.07.2022 – 18.07.2022  

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudvestice.  

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în sud-vest, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal. 

×
Subiecte în articol: Alina Şerban prognoza meteo
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close