Antena 3 CNN Meteo Vești bune după temperaturile negative în România: ”Se încălzește în toată țara!”

Vești bune după temperaturile negative în România: ”Se încălzește în toată țara!”

Este cod galben în România de frig și vremea rea. Însă meteorologii au anunțat când începe să se încălzească.

Vești bune după temperaturile negative în România: ”Se încălzește în toată țara!”
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    28 Mar 2023   •   15:57

”Este o schimbare semnificativă în aspectul vremii. Am trecut de la temperaturi de 20 și peste 20 de grade la temperaturi de 4...5 grade în nordul teritoriului, până la cel mult 10...12 grade în sud, pe parcursul zilei de astăzi, pentru că mâine va fi și mai rece de atât. Vorbim de 2...3 grade în partea de nord a țării și cel mult 10...11 grade în partea de sud. 

Mai mult decât atât, temperaturile vor fi negative noaptea. Dacă în această dimineață am avut temperaturi ușor negative doar în regiunile intracarpatice, în următoarele două nopți vorbim de temperaturi negative în toate regiunile. 

O masă de aer foarte rece a determinat aceste temperaturi foarte scăzute. Această masă se regăsește pe o circulație nord-vestică și coboară mult în zona țării noastre. Aceasta va determina o vreme rece în special pe timpul nopții, temperaturi de până la 6 grade în partea de nord a teritoriului și cel mult 0...1 grade pe litoral și poate în extremitatea de sud a țării. 

Masa de aer rece se va menține până mâine noapte în jumătatea estică, dar în intervalul următor de timp se va încălzi. Pentru că o masă de aer cald va avansa către teritoriul țării noastre, astfel încât de joi se va încălzi în toată țara, vineri, sâmbătă și duminică deja vom vorbi de temperaturi de 10 și chiar peste 15 grade la amiază”, a explicat meteorologul Alina Șerban la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Alina Şerban prognoza meteo
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close