Antena 3 CNN Meteo Când scăpăm de frig în România! Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în perioada următoare

Când scăpăm de frig în România! Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în perioada următoare

Meteorologii au anunțat când scăpăm de frig în România. Meteorologul Alina Șerban a explicat cum va fi vremea în perioada următoare.

Când scăpăm de frig în România! Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în perioada următoare
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    05 Apr 2023   •   15:16

”Codul portocaliu a fost prelungit pentru nordul și centrul Moldovei, acolo unde sunt probleme la această oră. A nins consistent, s-a depus strat de zăpadă de peste 15 cm și izolat de peste 30 de cm.  

Un nou sistem frontal se va extinde în zona respectivă, în zona Moldovei, în această după amiază și la noapte, și va determina ninsori ce vor depune un nou strat de zăpadă consistent. Ne așteptăm la cantități acumulate de 30 l, poate chiar 50 l/mp.  

Citește și: Ninsorile se extind! Meteorologii anunță strat consistent de zăpadă, vreme deosebit de rece și viscol puternic

Mai mult decât atât, pe măsură ce ninsorile se extind, și vântul se va intensifica, va avea rafale de 65 - 70 km/h, astfel încât va fi viscol, iar stratul de zăpadă va fi spulberat. Deci foarte posibil ca în zonă să se formeze troiene.  

Acest sistem frontal se va extinde la noapte și mâine în centrul și nord-vestul teritoriului, adică în Transilvania, unde vom avea ninsori mai slabe cantitativ. Ne așteptăm la cantități de 25 l – 25 l/mp. 

Vântul va prezenta intensificări, dar cu viteze mai mici, de 50-55 l/mp. 

De altfel, intensificări ale vântului vom avea și pe parcursul zilei de mâine, în partea de sud-est a teritoriului, în mod deosebit în estul Munteniei, în Dobrogea, cu rafale de 55-65 km/h.  

Aceasta masă de aer rece se va menține până spre finalul săptămânii. Vorbim de temperaturi mai scăzute decât în mod normal a avea la această dată, cu 10-12 grade, acest lucru însemnând temperaturi maxime în marea lor majoritate, cu variații de la o zi la cealaltă, de la –1 la cel mult 10...11 grade”, a declarat Alina Șerban la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Alina Şerban
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close