Antena 3 CNN Meteo Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru ziua de Paște! Vijelii, grindină și vânt | Care sunt zonele afectate

Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru ziua de Paște! Vijelii, grindină și vânt | Care sunt zonele afectate

Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru astăzi, 16 aprilie 2023.

Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru ziua de Paște! Vijelii, grindină și vânt | Care sunt zonele afectate
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    16 Apr 2023   •   09:47

Prognoza meteo în țară

La această oră, cerul este variabil în nord-vest și noros în rest, izolat, plouă slab în Banat și zona montană aferentă și în vestul Olteniei. Vântul suflă slab și moderat. La ora 9 se înregistrau valori termice cuprinse între 1 grad la Toplița și 15 grade la Olteniţa. 

Astăzi, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru mijlocul lunii aprilie în sud și sud-vest și se vor situa peste mediile climatologice în rest; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 13...14 grade pe litoral și 22 de grade în extremitatea nord-vestică.  

Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice în estul, sudul, sud-vestul și parțial în centrul țării.

Vor fi condiții de grindină, iar cu o probabilitate mai mare în Oltenia, Muntenia, Moldova și în zonele montane aferente, local cantitățile de apă vor fi mai însemnate (peste 15...25 l/mp).  

La altitudini de peste 1800 m, în special în Carpații Meridionali, trecător vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte și temporar în sud, în centru și în est. 

Citește și: Avertizare meteo Cod galben de vijelii, grindină și ceaţă densă în mai multe judeţe din țară

Prognoza meteo în București 

La această oră, cerul este parțial noros, vântul suflă slab pană la moderat, iar la ora 9 se înregistrau 10 grade la Afumați și 11 grade la Filaret și Băneasa. 
 
Astăzi, valorile termice vor scădea față de ziua precedentă și vor deveni apropiate de cele normale la mijlocul lunii aprilie; astfel temperatura maximă va fi de 16...17 grade.  

Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse, posibil moderate cantitativ și însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat, cu rafale de până la 35...40 km/h. 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Parteneri
El este Ilie, preotul care s-a stins fulgerător în Săptămâna Luminată
x close