Antena 3 CNN Meteo Vremea se schimbă radical şi sunt aşteptate ninsori abundente. ANM anunţă prognoza meteo

Vremea se schimbă radical şi sunt aşteptate ninsori abundente. ANM anunţă prognoza meteo

După o săptămână cu temperaturi de primăvară vremea s-a schimbat radical, chiar în scurta vacanță de Mica Unire. ANM anunţă unde sunt aşteptate ninsori.

Vremea se schimbă radical şi sunt aşteptate ninsori abundente. ANM anunţă prognoza meteo
Sursa foto: Pexels
de Claudia Popovici    |    21 Ian 2023   •   19:10

În orele următoare sunt așteptate ninsori în zonele montane și este risc de avalanșă în Parâng.

"Iarna a tot fost la munte, la altitudini de peste 1800 de metri mai jos avem o problemă și în continuare sub 1800 de metri cam între 1500 și 1800 de metri vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mai mici, în zonele joase, ploaie.

Așadar, codul galben pe care l-am emis noi și este valabil până mâine la ora 20 vizează în special altitudini de peste 1800 de metri pentru ninsori, intensificări de vânt, iar pentru altitudini mai mici cantități mai importante de apă.

Și vorbesc acum de cantități cam de 25-40 de litri pe metru pătrat în general, iar forma acestora să fie preponderent sub formă de ploaie, dar și lapoviță și ninsoare, iar sub 1500 de metri să fie doar ploaie.

Citeşte şi: Avertizare meteo ANM. Cod galben de ploi, ninsori şi viscol în 12 judeţe

Așadar, nu prea vine încă iarna, dar este adevărat că dacă vorbim așa de viitor, în perspectivă, pentru săptămâna viitoare temperaturile vor scădea și cel puțin la mijlocul săptămânii viitoare spre sfârșitul săptămânii viitoare vor fi temperaturi cam cum ar trebui să fie în mod normal această dată.

Dacă astăzi a urcat maximele, până la 15 grade în zona Bărăganului, mâine vor fi temperaturi la nivelul întregii țări, în general între 9 și 15 grade mai ridicate tot aici, spre sud-est. După aceea se răcește.

Deci marți temperaturi mai mici în sud și în est și de la o zi la alta cam în toată țara, astfel că la mijloc de săptămână sfârșit de săptămână să nu se mai depășească 6-7 grade în nicio regiune.

În aceste condiții și precipitațiile să fie sub formă de lapoviță și ninsoare, nu doar la munte, ci și în zonele mai joase de relief, însă vor fi foarte slabe și trecătoare.

Așadar, da, vom avea pe aici pe colo aspect de iarnă, dar vor fi atât de slabe aceste precipitații încât nu știu în ce măsură, de exemplu, s-ar putea satisface rezerva de umiditate din sol, care în momentul de față este destul de problematică", a spus meteorologul Meda Andrei pentru Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea România
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close