Antena 3 CNN Meteo Vine iarna în România! Temperaturile scad brusc în perioada următoare

Vine iarna în România! Temperaturile scad brusc în perioada următoare

Temperaturile vor scădea semnificativ în perioada următoare, anunță meteorologii.

Vine iarna în România! Temperaturile scad brusc în perioada următoare
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    11 Noi 2022   •   12:24

”Chiar dacă simțim scăderea de temperatură și vremea nu este agreabilă, trebuie să ne bucurăm de faptul că plouă în partea de sud a țării, inclusiv la București, și asta deoarece nu a mai plouat de mai bine de o lună.

Precipitațiile pe care le așteptăm astăzi și poate și mâine, în prima parte a zilei, vor fi unele în general slabe cantitativ, care nu vor remedia problema lipsei de umezeală din sol.

Ninsorile de la munte, de asemenea, nu sunt unele de viitor. Stratul care s-a depus și care poate să se mai depună pe parcursul zilei de astăzi va fi unul redus. Începând de mâine, va fi din nou o perioadă cu lipsă de precipitații.

Ca temperaturi, scăderea aduce partea de sud și de est a teritoriului la normalul perioadei. 

Pentru următoarele săptămâni, tendința este ca pe partea de est a teritoriului să simțim influența aerului mai rece care vine dinspre estul extrem al continentului și atunci poate temperaturile medii să se situeze puțin sub normalul acestei perioade.

În ceea ce privește precipitațiile, rămânem cu o tendință de deficit”, a explicat Florinela Georgescu, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

Ninge abundent în România. Peisaj de iarnă în toată regula | Drumarii au fost nevoiți să intervină

Temperaturile de peste 20 de grade s-au dus, în multe zone din țară s-au înregistrat temperaturi negative. Iar la munte avem prima ninsoare.

De câteva ore a început să ningă pe Transfăgărășan. La cota 2000 s-a așternut un strat subțire de zăpadă, iar vântul suflă moderat.

La ora 7, la Bâlea Lac, termometrele indicau valoarea de 0 grade Celsius, iar temperatura resimțită era de -4°C, conform ANM.

Angajații CNAIR au intervenit pentru deszăpezirea celui mai spectaculos drum, după ce în urmă cu câteva zile a fost anunțat faptul că șoseaua va rămâne deschisă cât vremea va permite. Până acum Transfăgărășanul se închidea circulației la data de 1 noiembrie. 

Potrivit meteorologilor, vremea se va răci în sudul și estul țării, unde cerul va fi mai mult noros și local va ploua. În celelalte regiuni valorile termice vor scădea ușor, înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala doar izolat, în prima parte a intervalului.

La altitudini de peste 1800 m vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, iar pe parcursul zilei, pe alocuri și la viteze mai mici și în Moldova, Muntenia și Dobrogea.

Prognoza meteo 14 noiembrie - 12 decembrie 2022. Avertismentul meteorologilor ANM

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru perioada 14 noiembrie - 12 decembrie 2022 şi au transmis un avertisment cu privire la temperaturi.

Meteorologii avertizează că în următoarele săptămâni temperaturile vor fi în scădere. Practic, până la jumătatea lunii decembrie temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă în toată țara.

În săptămâna 14– 21 noiembrie valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai coborâte în cele nord-estice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui ușor deficit în zonele montane.

În săptămâna 21– 28 noiembrie temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, excepție făcând nordul extrem, unde vor fi local deficitare.

În săptămâna 28 noiembrie - 5 decembrie temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

Regimul pluviometric va fi deficitar în vest, nord-vest și centru, dar mai ales la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 5 - 12 decembrie mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital
x close