Antena 3 CNN Meteo Vreme atipică în luna februarie! Prognoza meteo actualizată pentru următoarele două săptămâni

Vreme atipică în luna februarie! Prognoza meteo actualizată pentru următoarele două săptămâni

Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturi neobișnuite în luna februarie.

Vreme atipică în luna februarie! Prognoza meteo actualizată pentru următoarele două săptămâni
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    06 Feb 2023   •   13:13

Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni prognoza meteo pentru perioada 6 - 19 februarie 2023.

Prognoza meteo pentru Banat

Până spre finalul primei săptămâni, va persista valul de frig, cu valori termice care se vor situa chiar sub cele specifice pentru luna februarie; astfel media temperaturilor maxime va fi de 0...4 grade, iar a minimelor de -9...-5 grade, în unele nopți fiind local ger (în jurul a -10 grade), cu precădere în zona depresionară din sudul regiunii. Începând din 11 februarie, vremea va intra într-un proces de încălzire determinând la început un regim termic apropiat de normal, iar în cea de-a doua săptămână valori peste cele obișnuite perioadei, cu 8...11 grade ziua și -3...2 grade noaptea, mediat regional. Deficitul pluviometric va fi semnificativ, probabilitatea pentru precipitații fiind mai ridicată doar în ultimele zile din intervalul de referință.

Prognoza meteo pentru Crișana

În prima săptămână, valul de frig va persista și se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de -3...1 grad și minime de -15...-8 grade (valori mult mai mici decât normal chiar și pentru luna februarie). Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că după data de 13 februarie va deveni apropiată, iar apoi ușor mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, cu valori de 5...9 grade ziua și -4...2 grade noaptea, mediat regional. Deficitul pluviometric va fi semnificativ în mare parte a intervalului de referință, probabilitatea pentru precipitații fiind mai ridicată doar după data de 15 februarie.

Prognoza meteo pentru Transilvania

Valul de frig va fi persistent pe parcursul primei săptămâni, când se vor înregistra, în medie, valori maxime ale temperaturii aerului de -5...-2 grade, iar nopțile și diminețile vor fi geroase, cu minime de -18...-9 grade, izolat chiar mai mici în special în depresiuni. După data de 13 februarie, vremea va fi în încălzire treptată, devenind normală pentru perioada din an, apoi chiar ușor mai caldă, cu temperaturi ce vor ajunge ziua la o medie regională de 4...7 grade și vor coborî spre -5...-2 grade în timpul nopților. Regimul pluviometric va fi în general deficitar. În primele zile și posibil în jurul datei de 12 februarie doar izolat vor fi ninsori slabe, iar probabilitatea pentru precipitații locale va crește după data de 16 februarie.

Prognoza meteo pentru Maramureș

Valul de frig va persista pe parcursul primei săptămâni, când se vor înregistra, în medie, valori maxime ale temperaturii aerului de -2...2 grade și nopțile vor fi local geroase, cu minime de -15...-9 grade, izolat chiar mai scăzute. După data de 12 februarie, vremea va intra într-un proces de încălzire, devenind normală pentru perioada din an, apoi chiar ușor mai caldă în orele amiezilor când media regională va fi de 5...7 grade, iar minimele se vor situa în general în ecartul -4...-2 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar în prima parte a intervalului de referință, cu probabilitate pentru precipitații slabe în perioada 11-12 februarie. Precipitații pe spații mai extinse vor fi posibile după data de 16 februarie.

Prognoza meteo pentru Moldova

Până spre finalul primei săptămâni, valul de frig va persista, astfel că se vor înregistra maxime termice de -3...2 grade, iar nopțile vor fi local geroase, cu temperaturi minime în medie de -14...-8 grade. Începând din 12 februarie, vremea se va încălzi treptat, devenind chiar ușor mai caldă decât normal la mijlocul lunii februarie, în special în orele amiezilor când vor fi 6...9 grade, iar în cursul nopților temperatura aerului va coborî la valori de -4...0 grade, mediat regional. Regimul pluviometric va fi în general deficitar; în primele zile și în jurul datei de 11 februarie pe spații mici, trecător, vor fi ninsori slabe, iar probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după data de 16 februarie.

Prognoza meteo pentru Dobrogea

În prima săptămână, valul de frig va persista și se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de -2...2 grade și minime de -10...-4 grade (valori mult mai mici decât normal chiar și pentru luna februarie, senzația de frig fiind amplificată în primele zile și de vântul mai intens). Ulterior, este estimată o încălzire semnificativă a vremii, astfel că după data de 13 februarie va deveni mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, cu valori de 7...11 grade ziua și -2...3 grade noaptea, mediat regional. Regimul pluviometric va fi deficitar; în primele zile pe spații mici trecător vor fi ninsori slabe, iar probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după data de 16 februarie.

Prognoza meteo pentru Muntenia

Valul de frig va persista până spre sfârșitul primei săptămâni, astfel că se vor înregistra maxime termice de -2...3 grade, iar nopțile vor fi local geroase, cu temperaturi minime în medie de -13...-7 grade. Începând din 12 februarie, vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ, devenind chiar mai caldă decât normal la mijlocul lunii februarie, în special în orele amiezilor când sunt estimate valori de 7...11 grade, iar în cursul nopților temperatura aerului va coborî la -4...0 grade, mediat regional. Regimul pluviometric va fi deficitar; în primele zile pe spații mici, trecător, va fulgui, iar
probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere doar în ultimele zile ale intervalului de referință.

Prognoza meteo pentru Oltenia

Până spre finalul primei săptămâni, valul de frig va persista; se vor înregistra maxime termice de -1...3 grade, iar nopțile vor fi local geroase, cu temperaturi minime în medie de -14...-8 grade. Începând din 12 februarie, vremea va fi în încălzire treptată, dar semnificativă, devenind chiar ușor mai caldă decât normal la mijlocul lunii februarie, în special în orele amiezilor când sunt estimate valori de 6...10 grade, iar în cursul nopților temperatura aerului va coborî la -4...-1 grad, mediat regional. Deficitul pluviometric va fi semnificativ în mare parte a intervalului de referință,
probabilitatea pentru precipitații fiind mai ridicată doar după data de 15 februarie.

Prognoza meteo la munte

Valul de frig persistent de la începutul intervalului va aduce temperaturi sub pragul gerului în special în cursul nopților; vor fi valori maxime de -12...-8 grade și minime de -20...-14 grade, în medie. Începând din 11 februarie, vremea va intra într-un proces de încălzire, ce se va resimți la început mai ales la valorile diurne, determinând un regim termic apropiat de normal, iar la mijlocul lunii februarie chiar ușor peste cel specific perioadei. În primele zile și în jurul datei de 12 februarie, pe spații mici va ninge în general slab, iar probabilitatea pentru precipitații locale va crește la sfârșitul intervalului.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo februarie
Parteneri
CFR Călători: ”Duminică, transportul feroviar trece la ora de vară”
x close