Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo ANM. Meteorologii au emis coduri de furtună şi caniculă

Avertizare meteo ANM. Meteorologii au emis coduri de furtună şi caniculă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o serie de atenţionări Cod galben şi Cod portocaliu de caniculă, dar şi de fenomene specifice instabilităţii atmosferice.

Avertizare meteo ANM. Meteorologii au emis coduri de furtună şi caniculă
Sursa foto: Facebook
de Silvia Preda    |    19 Aug 2022   •   16:44

Atenționare meteorologică de cod galben pentru astăzi și mâine pentru zona de vest și sud a țării, acolo unde temperaturile maxime vor fi între 33 până la 37 de grade, valul de căldură va fi în extindere și în partea de vest a Transilvaniei, Maramureș, sudul Moldovei și zona continentală a Dobrogei. 

Disconfortul termic va fi unul ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. 

În Caraș Severin, Timiș și Arad valul de căldură se va intensifica

"Pentru trei județe din partea de vest a țării, astăzi vorbim de o atenționare meteorologică de cod portocaliu, pentru că în aceste zone ne așteptăm la valori de temperaturi de 38-39 de grade izolat, posibil 40. La această oră înregistrăm 38 de grade în partea de vest a țării, chiar și sud-vest", a spus Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3.

Director ANM: "Vorbim și de nopți tropicale"

"Minimele nu vor coborî sub 20-23 de grade și, prin urmare, așa cum menționam, disconfortul termic va fi unul deosebit de accentuat", a spus Elena Mateescu.

Până luni dimineață, la ora 10:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată

Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

"Ne așteptăm ca valorile cantităților de precipitații să depășească 25-40 de litri pe metru pătrat, pe arii restrânse 50-70 de litri pe metru pătrat și mâine o să consemnăm, în partea de vest a țării, o răcorire, pentru că valorile de temperaturi nu vor mai înregistra limite atât de ridicate ca pe parcursul zilei de azi".

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close