Temperaturi extrem de mici în Capitală! Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

de Laura Dinu    |    15 Ian 2021   •   15:05
Temperaturi extrem de mici în Capitală! Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat, în urmă cu scurt timp, că vremea va fi deosebit de rece în București, temperaturile coborând până la -14 grade Celsius.

Vremea va fi deosebit de rece în Capitală, cu temperaturi care scad până la -12 grade Celsius în oraș și -14 grade în zona preorășenească, au anunțat, vineri, meteorologii.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi deosebit de rece, geroasă pe parcursul nopților și al dimineților.

Atenționarea intră în vigoare în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2.00.

Vor fi temperaturi minime care se vor încadra, în general, între -12 și -8 grade, mai coborâte în zona preorășenească, sub -14 grade.

Maximele din timpul zilei vor fi negative până în 20 ianuarie, când expiră atenționarea.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -4 și -2 grade. Local se va semnala ghețuș, scrie Mediafax

Prognoza METEO pentru următoarele 4 săptămâni

Temperaturile vor fi normale pentru perioada în care ne aflăm, ușor mai ridicate pe alocuri, mai ales în vest și nord-vest. Și precipitațiile se încadrează în limitele normale pentru sfârșitul lunii ianuarie - începutul lunii februarie.

În perioada 18 -25 ianuarie, valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate, local, în vest și nord-est. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, dar și local excedentar în nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În săptămâna 25 ianuarie – 1 februarie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale în toate regiunile, dar mai ales în extremitatea de sud a țării. Cantitățile totale de precipitații vor fi excedentare în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice și în zona montană aferentă.

În săptămâna 1 – 8 februarie, temperaturile medii ale aerului se vor situa peste cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, cu o tendință ușor excedentară, local, în regiunile vestice și sudice.

În săptămâna 8 – 15 februarie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close