Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo ANM pentru luna decembrie. Temperaturi de peste 10 grade în acest weekend

Prognoza meteo ANM pentru luna decembrie. Temperaturi de peste 10 grade în acest weekend

Prognoza meteo. Luna decembrie va fi mai caldă decât ar fi normal, dar precipitațiile nu vor lipsi, a arătat meteorologul Alina Şerban la Antena 3 CNN.

Prognoza meteo ANM pentru luna decembrie. Temperaturi de peste 10 grade în acest weekend
Sursa foto: pixabay.com
de Silvia Preda    |    02 Dec 2022   •   16:51

Regimul termic în aproape toată luna va fi mai mare decât ar trebui să fi luna aceasta, iar cel pluviometric va fi excedentar în primele două săptămâni, după aceea se va raporta la un normal al perioadei, a explicat meteorologul Alina Şerban, vineri, la Antena 3 CNN.

"Vor fi mai multe zile cu temperaturi peste normalul perioadei și putem privi chiar la săptămâna care urmează, când temperaturile vor crește treptat. La început, în regiunile intracarpatice. Vom avea în acest weekend chiar și valori termice de 10-11 grade, săptămâna viitoare poate chiar mai mult de atât, 13-14 grade, și treptat și în partea de sud și de est a teritoriului, acolo unde astăzi dar și în weekend vor fi temperaturi modeste, în condițiile în care cerul va fi mai mult noros.

Maximele se vor situa între 0-1 grade în nordul Moldovei, la cel mult 3-4 grade în extremitatea de sud a teritoriului. Săptămâna viitoare se va încălzi treptat și în aceste regiuni și vom avea valori termice maxime de 10 și ușor peste 10 grade", a spus meteorologul ANM.

Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea în perioada următoare

Potrivit Alinei Şerban, vor fi și precipitații săptămâna viitoare.

"Sisteme noroase vor traversa teritoriul țării noastre și vor aduce în principal ploi în zonele joase de relief, în condițiile în care vorbim de o masă de aer cald, iar în zonele montane precipitații mixte, la altitudini mari ninsori", a mai spus Alina Şerban.

 

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo Alina Şerban
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close