Antena 3 CNN Meteo Prognoza METEO pentru luna martie. Când scăpăm de viscol și ninsori

Prognoza METEO pentru luna martie. Când scăpăm de viscol și ninsori

Temperaturile cunosc o ușoară abatere de la normal și va fi destul de rece săptămâna aceasta, apoi vremea devine normală pentru această perioadă. Și precipitațiile se vor încadra în limitele cunoscute acestei perioade de primăvară.

Prognoza METEO pentru luna martie. Când scăpăm de viscol și ninsori
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    09 Mar 2021   •   11:59

8 - 15 Martie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, dar și în general deficitar în nord-est, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

15 - 22 Martie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali.

22 - 29 Martie

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval se va situa în jurul celui normal pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

29 Martie - 5 Aprilie

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cod galben de ninsori şi vânt în 14 judeţe. Vreme deosebit de rece pentru această perioadă

Atenţionarea meteorologică vizează Oltenia, Muntenia, Dobrogea, dar şi sudul Banatului precum şi zona Carpaților Meridionali și de Curbură. În intervalul menţionat, meteorologii ANM anunţă că vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud și în sud-est, în noaptea de marți spre miercuri (9/10 martie) și în prima parte a zilei de miercuri (10 martie) precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. Izolat se va forma polei sau ghețuș.

Totodată, în Moldova şi în Transilvania se vor semnala ninsori slab însemnate cantitvativ. Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45...55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig. 

Administraţia Naţională de Meteorologie avertizează că vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopțile de miercuri spre joi (10/11 martie) și joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor.

Ninsori şi ger în Capitală

În Bucureşti, vremea se va răci începând de marţi, iar temperaturile geroase vor predomina până joi la ora 10.00, după cum precizează ANM, în prognoza specială pentru Capitală. 

Din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (9/10 martie) și până în dimineața zilei de joi (11 martie), temporar vor fi precipitații însemnate cantitativ (în jurul a 20 l/mp) predominant sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă cu grosimi medii estimate de 8...10 cm.

În intervalul menţionat, vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, ce vor atinge la rafală 45...55 km/h, viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig. Temperatura aerului se va menţine la valori de 0...1 grad în mare parte a intervalului, iar în dimineața zilei de joi (11 martie) va scădea spre -3...-2 grade.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
Eclipsă de soare pe 14 octombrie 2023, chiar de Sfânta Parascheva
x close