Antena 3 CNN Meteo Vremea se schimbă radical în România! Ce urmează după câteva zile de ploi și temperaturi scăzute

Vremea se schimbă radical în România! Ce urmează după câteva zile de ploi și temperaturi scăzute

Vremea se schimbă radical în România, anunță meteorologii.

Vremea se schimbă radical în România! Ce urmează după câteva zile de ploi și temperaturi scăzute
Sursa foto: pexels
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2023   •   16:58

După câteva zile în care temperaturile au scăzut semnificativ în România, meteorologii anunță că vremea se schimbă iar valorile termice vor ajunge până la 38 de grade în unele zone. 

Vremea se încălzește la începutul lunii iulie, iar prima săptămână va fi destul de călduroasă, mai ales în sudul și estul țării. Chiar dacă maximele termice nu vor fi impresionante, umiditatea încă ridicată și nopțile calde vor spori senzația de disconfort termic. 

Temperatura va crește încă din acest weekend. Inițial, maximele vor urca doar până la 30 - 33 de grade, dar e posibilă o intensificare a căldurii spre sfârșitul săptămânii viitoare. Unele modele de prognoză anticipează temperaturi de până la 36 - 38 de grade, dar există și scenarii mai moderate. 

Pe lângă căldură, vor fi și intervale cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse torențiale însoțite de descărcări electrice. Cele mai mari șanse de furtuni vor fi în nordul și centrul țării, în zonele de munte, și, local, în vest și nord-est. 

Citește și: Prognoza meteo ANM pentru perioada 26 iunie-24 iulie 2023. Perioada în care va fi caniculă

În general, în următoarea perioadă vremea va fi mai caldă în jumătatea estică a țări, comparativ cu celelalte regiuni, unde temperaturile vor fi mai apropiate de normele climatologice. Cel mai cald va fi în sud-est, îndeosebi în Muntenia, scrie meteoradar.ro.

Există semnale că această distribuție a temperaturilor va continua și în restul lunii. Conform modelărilor actuale, în estul țării vor fi mai multe zile calde și însorite, în timp ce în regiunile vestice sunt așteptate destul de multe zile răcoroase, cu ploi și furtuni. 

Și în cazul precipitațiilor e foarte posibil să vedem din nou contraste mari între regiuni. În unele zone, în special în vest/sud-vest, sunt șanse destul de mari ca luna iulie să fie ploioasă. În alte locuri, de exemplu în nord-est, seceta s-ar putea agrava. 

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close