Antena 3 CNN Opinii Elena Udrea, pedeapsa capilară a Bucureştiului

Elena Udrea, pedeapsa capilară a Bucureştiului

Elena Udrea, pedeapsa capilară a Bucureştiului
26 Iul 2010   •   12:19

OPINIE. Trebuie să fii naiv să crezi că Elenei Udrea nu-i stă capul deja la primăria Capitalei. Trebuie să fii orb să nu vezi cum îşi construiește pas cu pas, de ceva vreme, strategia de cucerire a candidaturii din partea PDL pentru această funcție. În fine, trebuie să ai probleme serioase de memorie să nu-ți amintești cum a ajuns ce-a ajuns în politica românească și să nu sesizezi modelul pe care-l aplică întocmai și în cazul Bucureștiului.

Există undeva în Biblie, în Cartea Judecătorilor, o poveste care ne-a rămas spre pildă sub titlul ?Samson și Dalila? și care, iată, ne ajută să înțelegem mai bine și modelul Udrea de cucerire a Bucureștiului. Nu știm dacă Dalli, celebrele parcări bucureștene controlate de Elena Udrea, și-au luat numele de la Dalila, femeia care l-a sleit de puteri pe Samson, tăindu-i șuvițele în somn, pentru ca astfel să poată fi ucis de filisteni, dar mitul e senzațional de sugestiv.

Precum în povestea biblică, ascensiunea Elenei Udrea, această Dallila a Capitalei, a început cu un act de seducție. Căzută la un moment dat sub vraja Elenei, puterea Bucureștiului, reprezentată de primarul ei de la acea vreme, Traian Băsescu, s-a transformat treptat, treptat în marea sa slăbiciune. Iar acum Bucureștiul stă să adoarmă din nou lăsându-și suvițele care i-au mai rămas, la mâna și sub privirea ei lacomă.

Raul Zan

×
Subiecte în articol: Elena Udrea Raul Zan
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close