Antena 3 CNN Opinii Români, dar săraci

Români, dar săraci

Români, dar săraci
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Aug 2010   •   09:16

Dacă s-ar aduna zecile de mii de euro, purcoiul de lei vechi sau noi sau punctele de pensie promise de politicieni românilor în ultimii 20 de ani ar trebui să trăim într-un ditamai paradisul fiscal şi de agrement. Din păcate, sărăcia rămâne şi în 2010 emblema Românicii, singurul brand de ţară resimţit în mod direct de majoritatea cetăţenilor acestei ţări.

În aceste condiţii, să mai vii acum, în plină criză financiară, în plin proces hei-rupist de restructurări, concedieri şi reduceri de lefuri şi pensii şi să spui că de la anul "vor creşte salariile "trebuie să fi ajuns deja la graniţa lucidităţii. Este exact declaraţia premierului României care, după ce a anunţat apocalipsa financiară, a catadicsit să le ofere românilor şi o veste bună, mare cât o promisiune politicianistă: "În 2011 am putea avea o creştere a salariilor bugetarilor cu 10% dacă nu se dă al 13-lea salariu. (...) Dacă au loc restructurări, am putea creşte salariile bugetarilor cu mai mult de 10%", a spus Emil Boc.

Încă o declaraţie iresponsabilă a unui Guvern care a încercat prin toate mijloacele să rămână la ciolan în ciuda lipsei de performanţă şi a bunului simţ. Români, dar săraci, trăim într-o ţară în care nimic nu pare să se schimbe în mai bine. Nici măcar apetitul pentru declaraţii al politicienilor.

Bogdan Pitaru

×
Subiecte în articol: guvern Emil Boc sărăcie romani Bogdan Pitaru
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close