Antena 3 CNN Politică Administrația Prezidențială, reacție dură în cazul Bejinariu: E inadmisibil ca parlamentarii să blocheze actul de justiție

Administrația Prezidențială, reacție dură în cazul Bejinariu: E inadmisibil ca parlamentarii să blocheze actul de justiție

Administrația Prezidențială, reacție dură în cazul Bejinariu: E inadmisibil ca parlamentarii să blocheze actul de justiție
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    30 Mai 2017   •   15:14

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a declarat marţi că votul Parlamentului în cazul cererii de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu dovedeşte dispreţul majorităţii faţă de Justiţie. 

"Votul de astăzi din Parlament în cazul cererii de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu dovedeşte încă o dată dispreţul majorităţii faţă de Justiţie. Este inadmisibil ca unii deputaţi şi senatori să se erijeze în judecători şi să hotărască prin vot blocarea actului de justiţie", a spus Dobrovolschi.

Ea a subliniat că preşedintele Klaus Iohannis a afirmat în nenumărate rânduri că instanţa este singura abilitată să se pronunţe în legătură cu vinovăţia sau nevinovăţia unei persoane, arătând că acest principiu nu este negociabil. 

"Faptul că majoritatea parlamentară nu înţelege să acţioneze conform normelor care stau la baza statului de drept duce la accentuarea scăderii încrederii cetăţenilor în Legislativ", a conchis Dobrovolschi. 

Cererea DNA cu privire la efectuarea urmăririi penale în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, a fost respinsă, marţi, de Camera Deputaţilor.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close