Antena 3 CNN Politică Sondaj ARA: Profilul candidatului politic preferat de români în 2024

Sondaj ARA: Profilul candidatului politic preferat de români în 2024

Profilul candidatului politic preferat de români pentru alegerile din 2024 a fost realizat în urma unui sondaj ARA efectuat pe un eșantion național de 5000 de respondenți.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Noi 2023   •   23:29

Compania de sondaje ARA Public Opinion a prezentat, în această seară, la Antena 3 CNN un sondaj de opinie efectuat pe un eșantion național 5000 de respondenți în care s-a studiat comportamentul de vot al românilor pentru alegerile din 2024.

Totodată au fost studiate mai multe câmpuri precum tipurile de alegeri la care doresc să participe românii, respectiv, cele locale, prezidențiale și europarlamentare, dar profilul de politician pe care românii și-l doresc.

Citește și: Topul partidelor cu care românii ar vota dacă alegerile europarlamentare ar avea loc acum

În urma sondajului a reieșit faptul că interesul românilor de a participa la vot este mai mare pentru alegerile locale.

În general, motivația românilor de a merge la vot este în primul rând pentru că doresc o schimbare în țară, mai exact 61% dintre respondenți au declarat acest lucru, cei mai mulți dintre aceștia fiind tineri.

Majoritatea românilor, respectiv 56% dintre respondenții studiului au declarat că preferă un candidat politic cu vârsta sub 40 de ani, cu mai puțină experiență dar care vrea să se afirme în viața personală și în cea politică muncind în interesul cetățenilor.

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close