Antena 3 CNN Politică Alfred Simonis: Suntem îndreptățiți să avem prima opțiune în a solicita funcția de prim-ministru

Alfred Simonis: Suntem îndreptățiți să avem prima opțiune în a solicita funcția de prim-ministru

Deputatul PSD, Alfred Simonis, este de părere că Partidul Social Democrat este îndreptățit să solicite funcția de prim-ministru și că negocierile cu PNL trebuiau să aibă loc mai demult.

Alfred Simonis: Suntem îndreptățiți să avem prima opțiune în a solicita funcția de prim-ministru
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    03 Noi 2021   •   07:43

„Situația în care se află astăzi scena politică ne îndreptățește să avem prima opțiune în a solicita prim-ministrul. În acest moment în care în fiecare zi PNL pierde 1, 2, 3 parlamentari, singurul partid stabil în România fiind PSD, ar fi îndreptățit să facă această solicitare”, a spus Alfred Simonis.

Deputatul PSD spune însă că nu este atât de important cine ocupă funcția de prim-ministru. 

„Dacă mă întrebați pe mine personal, fără să fie o decizie luată în partid, cred că e mai puțin important cine e prim-ministru, dacă e de la PSD, dacă e de la PNL, important e să fie un prim-ministru sănătos la minte, să înțeleagă contextul în care se află România, capabil să gestioneze o majoritate în Parlament”.

Acesta spune însă că negocierile trebuiau să aibă loc încă de acum câteva zile. 

„Având în vedere numărul de parlamentari, orice negociere pleacă de la calcule, iar calculele arată astăzi în dreptul PSD 157 de parlamentari și în dreptul PNL astăzi erau 119, până mâine nu știm câți mai rămân, cert e că primul pas se întâmplă, forțele politice se pun la masă, trebuia să se întâmple de câteva zile cel puțin această negociere”,a adăugat Simonis la Digi24.

×
Subiecte în articol: alfred simonis
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close