Antonescu: Băsescu se afla în birou la Revoluţie, iar la mineriade organiza trenuri pentru mineri

de Antena3.ro    |    15 Iul 2012   •   21:16
Antonescu: Băsescu se afla în birou la Revoluţie, iar la mineriade organiza trenuri pentru mineri Foto: Mediafax

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, duminică, la Timişoara, că Traian Băsescu "se ascundea", în timpul Revoluţiei din decembrie 1989, "într-un birou al nomenclaturii comuniste", iar în timpul mineriadelor "organiza trenurile pentru mineri".
   
"Nu ştiu cum întâmpină noaptea Traian Băsescu şi Monica Macovei. La uşa conştiinţei mele, în fiecare noapte apar ei, cei care au căzut atunci şi ne întreabă acum ?ce aţi făcut cu sângele nostru??, ?ce aţi făcut cu jertfa noastră, întreagă şi curată??", a spus Crin Antonescu, la mitingul anti-Băsescu care s-a desfăşurat la Timişoara.
   
Referindu-se la faptul că preşedintele suspendat al României, Traian Băsescu, "ameninţă cu Europa", Antonescu a afirmat că "România este în Europa prin jertfa curată a miilor de tineri ai Timişoarei, din decembrie 1989".
   
Potrivit lui Antonescu, în timpul Revoluţiei din decembrie 1989, Traian Băsescu se afla "într-un birou al nomenclaturii comuniste".
   
"În 1989, în decembrie, oamenii şi-au dat viaţa, mulţi eram pe străzi, iar Băsescu se ascundea într-un birou al nomenclaturii comuniste, după cum a recunoscut, iar Monica Macovei era procuror", a afirmat Antonescu.
   
Totodată, potrivit preşedintelui interimar, în timpul mineriadelor din 13 - 15 iunie, "când oamenii erau bătuţi şi fugăriţi, Traian Băsescu era în Guvern şi organiza trenurile pentru mineri, iar Monica Macovei era procuror şi nu a zis nimic".
   
"Nu ne vor scoate din Europa", a conchis Crin Antonescu.
   
USL a organizat în Piaţa Unirii din Timişoara un miting anti-Băsescu, la care au participat, potrivit jandarmilor, aproximativ cinci mii de persoane, însă organizatorii spun că în Piaţa Unirii au fost 15.000 de oameni.

   

x close