Antena 3 CNN Politică Atacuri la părinţi la dezbaterile pe lustraţie. Solomon se leagă de trecutul tatălui Robertei Anastase

Atacuri la părinţi la dezbaterile pe lustraţie. Solomon se leagă de trecutul tatălui Robertei Anastase

Atacuri la părinţi la dezbaterile pe lustraţie. Solomon se leagă de trecutul tatălui Robertei Anastase
Sursa foto: Roberta Anastase
19 Mai 2010   •   13:38

Reprezentanţii social-democraţi s-au opus miercuri din răsputeri adoptării legii lustraţiei. În lipsă de sprijin parlamentar ei nu au ezitat să atace trecutul părinţilor unor reprezentanţi ai Puterii ca la final să anunţe că vor sesiza Curtea Constituţională. Deputatul PSD Adrian Solomon a dat tonul arătând că vrea să satisfacă o curiozitate a liberalului Dan Motreanu faţă de modul în care această lege l-ar afecta pe tatăl Ribertei Anastase.Preşedintele Camerei a replicat de la prezidiu că CNSAS a stabilit că tatăl său nu a avut dosar de colaborator sau informator al Securităţii.
"Mă scuzaţi, domna preşedintă, la punctul 14 am un comentariu de făcut. Domnul Motreanu (PNL) mă ţinea de vorbă şi mă ruga să vă întreb ce a fost tatăl dumneavoastră şi dacă nu cumva e afectat şi el de Legea lustraţiei. Dar eu n-o să vă întreb lucrul ăsta, staţi să vină domnul Motreanu să vă întrebe", a spus Solomon de la tribuna Camerei.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase nu l-a mai aşteptat pe Motreanu pentru a da un răspuns. Ea a arătat că a solicitat un punct de vedere CNSAS în numele tatălui său, precizând că răspunsul Colegiului CNSAS a fost că tatăl său nu a avut niciun fel de dosar de colaborator sau informator al fostei Securităţi.
"Domnule deputat. pentru că aţi spus-o de la microfon, am să o spun. Am solicitat în numele tatălui meu, de acum trei ani, dacă a colaborat cu Securitatea, la presiunile unor alţi colegi ai dumneavoastră din Prahova de la PSD, colaboratori cunoscuţi, de altfel, ai Securităţii. Răspunsul CNSAS e acela că tatăl meu nu a avut niciun fel de dosar de colaborator sau informator al Securităţii. Vă mulţumesc pentru şansa pe care mi-aţi dat-o să o fac această clarificare", a afirmat Anastase.
Solomon a ţinut să sublinieze că este total de acord cu ea, deoarece nu este normal că, "dacă părinţii au mâncat aguridă, copiilor lor li se strepezesc dinţii".
Anastase i-a ţinut isonul susţinând că nici ea nu este de acord să plătească pentru părinţi copiii. "Dar în ceea ce îi priveşte pe părinţii mei, sunt mândră că îi am şi îi iubesc", a conchis preşedintele Camerei Deputaţilor.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close