Parlamentarii AUR vor să "scoată" masca din spaţiile publice. Amendamentul la lege, depus de partidul lui George Simion

de Milena Niță    |    23 Feb 2021   •   12:29

După ce au militat public pentru ca masca de protecţie să nu mai fie obligatorie în spaţiile publice, parlamentarii AUR au trecut acum la fapte.

Deputaţii din Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) au depus în Parlament un amendament care ar elimina obligativitatea purtării măştii în aer liber.

"Legea care obligă la purtarea măștii în spațiile publice deschise a ajuns la Comisia Juridică. 

Parlamentarii AUR, amendament care ar limita purtarea măștilor la spațiile închise și instituțiile publice

Parlamentarii AUR au depus un amendament care ar limita purtarea măștilor la spațiile închise și instituțiile publice.  

Suntem singurul partid parlamentar care își asumă lupta cu măsurile abuzive și exagerate luate de actualul guvern", se arată în postarea de pe pagina de Facebook a formaţiunii.

Amendamentul amintit este asumat de trei deputați AUR, după cum se vede în postarea lor: Raisa Enachi, care este şi autorul amendamentului, Ringo Dămureanu și Georgel Badiu.

În motivarea amendamentului, cei trei parlamentari susțin că "nu există studii de specialitate care să ateste că purtarea măștilot timp îndelungat ca fiind una pozitivă, cu aport decisiv și substanțial în combaterea oricărei epidemii".

AUR: Nu am intrat în Parlament pentru a promova personaje, ci idei

"Nu am intrat în Parlament pentru a promova personaje, ci pentru a promova idei și principii", mai spun membrii AUR, pe pagina de socializare.

Potrivit autorităţilor, în stare de alertă, prin ordin al ministrului Sănătății și al ministrului de Interne, se poate institui obligativitatea purtării măsții de protecţie în spațiile publice.

Este vorba de proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 192/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și pentru modificarea lit.a) a art.7 din Legea nr.81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă.

Vaccinarea împotriva COVID, motiv de ceartă între AUR şi USR-PLUS

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close