Antena 3 CNN Politică Băsescu: Dacă România nu ar fi avut ezitări în vreo două rânduri, poate că ar fi încetat MCV în vară

Băsescu: Dacă România nu ar fi avut ezitări în vreo două rânduri, poate că ar fi încetat MCV în vară

Băsescu: Dacă România nu ar fi avut ezitări în vreo două rânduri, poate că ar fi încetat MCV în vară
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    02 Feb 2012   •   11:33

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că dacă ţara noastră nu ar fi avut anumite ezitări, probabil că în această vară ar fi încetat Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) pe justiţie, informează Agerpres.

"Dacă România nu ar fi avut ezitări în vreo două rânduri, probabil că în mod cert în vara acestui an s-ar fi produs încetarea mecanismului (MCV - n.r.). Acum, nu avem această certitudine, pentru că rapoartele pozitive sunt ultimele două, ca rezultat al consecvenţei noastre - asumarea răspunderii, pentru că nu era altă soluţie, pe Coduri, legea care creează condiţii de responsabilitate pentru magistraţi, legea prin care se stabilesc criterii de promovare la ÎCCJ, legea micii reforme, care a accelerat foarte puternic procesele. Imediat ce am fost consecvenţi în atingerea obiectivelor, UE a recunoscut acest lucru", a afirmat şeful statului, joi, cu ocazia împlinirii a cinci ani de la aderarea României la UE.


×
Subiecte în articol: MCV justitie România
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close