Antena 3 CNN Politică Băsescu: Invit la dezbatere civilizată. Discuţia despre un referendum nu e scandal

Băsescu: Invit la dezbatere civilizată. Discuţia despre un referendum nu e scandal

Băsescu: Invit la dezbatere civilizată. Discuţia despre un referendum nu e scandal
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    12 Iun 2013   •   16:52
Preşedintele Traian Băsescu a comentat, miercuri, declaraţiile liderilor USL ca reacţie la anunţul său privind referendumul, şeful statului invitând la o dezbatere publică civilizată şi arătând că discuţia despre un referendum validat de CC "nu e scandal".
 
"Contrar obiceiului, o să încerc o explicaţie pentru afirmaţiile pe care le-am auzit astăzi, şi anume legat de obiecţiunile mele cu privire la nerespectarea referendumului din noiembrie 2009. Ele au fost etichetate de lideri ai USL ca fiind scandal şi mahalagism", a precizat Traian Băsescu, pe Aeroportul "Henri Coandă", la plecarea la Bratislava la Summitul şefilor de stat din Europa Centrală, informează Mediafax.
 
Şeful statului a precizat că invitaţia sa este la o dezbatere civilizată, chiar dacă au puncte de vedere diferite.
 
El a subliniat necesitatea unui dialog care să se desfăşoare public, pentru că "românii trebuie să ştie ce li se pregăteşte din punct de vedere constituţional şi trebuie să ştie dacă votul lor validat de Curtea Constituţională are valoare sau nu are". 
 
Premierul Victor Ponta a catalogat drept "un nou scandal" anunţul preşedintelui Traian Băsescu privind declanşarea unui nou referendum, liderul USL adăugând: "Trebuie să mai şi muncim, scandaluri am tot avut în ultimii ani".
 
La rândul său, liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, răspunzând unei întrebări referitoare la afirmaţiile şefului statului, potrivit căruia viitorul preşedinte va rămâne pe post de "paiaţă" după revizuirea Constituţiei, că nu mai este dispus să discute toate elucubraţiile şi mahalagisme lui Băsescu.
 
Antonescu a spus că Traian Băsescu are declaraţii "deviante".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că a declanşat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari, precizând însă că va emite decretul în funcţie de modul în care Parlamentul va respecta voinţa poporului exprimată în 2009.

Şeful statului a spus că atitudinea Parlamentului, a majorităţii USL, privind modificarea Constituţiei, este una "care nu este compatibilă cu statul de drept şi care creează un precendent extrem de periculos, în care se refuză punerea în aplicare a voinţei liber exprimate de popor".

Citeşte şi Băsescu: Cele 20 de zile pentru consultarea Parlamentului au început să curgă de ieri. Vezi scrisoarea trimisă de preşedinte către şefii celor două Camere
 
 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close