Antena 3 Politică Băsescu s-a răzgândit după cinci ani: spune că ar mări indemnizaţiile pentru mame, dar nu are puterea necesară

Băsescu s-a răzgândit după cinci ani: spune că ar mări indemnizaţiile pentru mame, dar nu are puterea necesară

09 Mar 2015   •   08:45

Traian Băsescu s-a răzgândit în privinţa indemnizaţiilor pentru mame. Fostul şef al statului a declarat, pe scările PMP, că dacă ar mai avea putere, ar dubla indemnizaţiile mamelor. 

 
Acum cinci ani, Băsescu susţinea că s-a umplut ţara de mămicuţe şi bebeluşi, şi că e foarte bine că Guvernul Boc tăiase banii pentru concediile de maternitate.
 
Traian Băsescu uită că a girat tăierea indemnizaţiilor pentru creşterea nou-născuţilor, obligând mii de mame să îşi lase copiii în grija bunicilor şi să se întoarcă la muncă. Acum fostul preşedinte dă dovadă de ipocrizie şi spune că ar mări indemnizaţiile, însă nu are puterea pentru a face aşa ceva. 
 
Băsescu nu gândea la fel în urmă cu cinci ani, atunci când Boc a decis să acorde bani pentru concediul de maternitate, doar pentru un an în loc de doi. La vremea aceea, fostul şef al statului susţinea tăierea indemnizaţiilor, despre care a declarat că este o măsură activă de reintegrare în piaţa muncii. 
 
În 2010, odată cu tăierea salariilor bugetarilor, guvernul Boc a redus indemnizaţia de creştere a copilului cu 15%. Diminuarea era aplicată la suma rezultată din calculul a 85% din media salariilor pe ultimele 12 luni, stabilindu-se totodată ca acesta să nu depăşească valoarea de 3.400 de lei. Sute de mame au ieşit în stradă să protesteze faţă de tăierile impuse de Emil Boc. 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close