Antena 3 CNN Politică Băsescu salută decizia CC privind limba română în Moldova: E una din cele mai mari bucurii pe care le-am avut în ultimii ani

Băsescu salută decizia CC privind limba română în Moldova: E una din cele mai mari bucurii pe care le-am avut în ultimii ani

Băsescu salută decizia CC privind limba română în Moldova: E una din cele mai mari bucurii pe care le-am avut în ultimii ani
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    05 Dec 2013   •   17:40

Preşedintele Traian Băsescu a salutat decizia Curţii Constituţionale din Republica Moldova, prin care limba română este recunoscută drept limbă oficială în statul vecin.

El a mulţumit Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, dar şi iniţiatorilor demersului, Ana Guţu, deputat, şi partidul lui Mihai Ghimpu.

"Este un act de dreptate faţă de actul de independenţă al Moldovei, un act de dreptate faţă de cetăţeni şi faţă de cei ce se simt români", a spus Traian Băsescu.

Potrivit acestuia, implicaţiile sunt extraordinar de profunde.

"Vă mărturisesc, e una din cele mai mari bucurii pe care le-am avut în ultimii ani, realizând implicaţiile acestei hotărâri", a adăugat preşedintele.



Curtea Constituţională de la Chişinău a stabilit, joi, că limba oficială a Republicii Moldova este "limba română, nu limba moldovenească în baza grafiei latine".

Decizia va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial, informează presa de peste Prut.

De precizat că, în acest moment, în Constituţia R. Moldova este menţionat că limba oficială a ţării ar fi limba "moldovenească".

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close