Antena 3 CNN Politică Boc: Moţiunea de cenzură pe Codul Muncii nu are nici o şansă să treacă

Boc: Moţiunea de cenzură pe Codul Muncii nu are nici o şansă să treacă

 Boc: Moţiunea de cenzură pe Codul Muncii nu are nici o şansă să treacă
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Mar 2011   •   10:43

Moţiunea de cenzură pregătită de Opoziţie pentru Codul Muncii nu are nici o şansă să treacă, consideră premierul Emil Boc. Primul-ministru a precizat marţi, în Parlament, că proiectul de modificare a Codului Muncii reprezintă produsul voinţei coaliţiei de guvernare şi întăreşte puterea oamenilor dornici să muncească, nu pe cea a liderilor de sindicat.

"Prezint astăzi produsul voinţei coaliţiei, care corespunde nevoilor ţării de a se crea mai uşor locuri de muncă. Cu toţii avem interesul comun de a avea mai multe locuri de muncă, iar partenerii noştri sociali nu vor fi excluşi de la dialog. Codul Muncii nu este însă pentru întărirea puterii sindicatelor, ci a omului care este dornic să muncească", a declarat premierul, citat de Mediafax.

Rugat de jurnalişti să comenteze moţiunea de cenzură pregătită de opoziţie, premierul a afirmat că o astfel de acţiune nu este nici prima şi nici "ultima" la adresa Guvernului, dar că nu are şanse să treacă.

După scurta declaraţie de presă dată, premierul Boc a împărţit flori ziaristelor, cu ocazia zilei de 8 Martie.

Reprezentanţii USL au pregătit textul moţiunii de cenzură, intitulată "Codul Boc - salarii mici, şomaj mare, firme falimentate". Moţiunea urmează să fie depusă, după ce Guvernul îşi va angaja răspunderea.

Guvernul ar putea fi demis în cazul în care o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.

 

×
Subiecte în articol: Emil Boc codul muncii
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close