Antena 3 CNN Politică Boc neagă că ar fi pregătit Vila Dante pentru Băsescu: Decizia de a se investi la vilă a fost luată de RA-APPS

Boc neagă că ar fi pregătit Vila Dante pentru Băsescu: Decizia de a se investi la vilă a fost luată de RA-APPS

Boc neagă că ar fi pregătit Vila Dante pentru Băsescu: Decizia de a se investi la vilă a fost luată de RA-APPS
26 Iul 2012   •   18:57

Fostul premier Emil Boc a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că decizia de realizare a investiţiilor la Vila Dante a fost luată de RA-APPS, având în vedere că acel imobil se afla într-o stare avansată de degradare şi nu mai putea fi utilizat pentru acţiuni de protocol ale statului român.
   
De asemenea, Emil Boc a negat informaţia potrivit căreia preşedintele Traian Băsescu i-a solicitat, în timp ce era prim-ministru, să îi fie atribuită vreo locuinţă pe care să o utilizeze după sfârşitul mandatului, după anul 2014, informează Mediafax.

"Decizia de efectuare a investiţiilor la Vila Dante a fost luată de RA-APPS având în vedere faptul că acel imobil se afla într-o stare avansată de degradare şi nu mai putea fi utilizat pentru acţiuni de protocol ale statului român. Ei au avut vila în administrare, investiţia fiind asigurată din fondurile RA-APPS. Eu nu am văzut devizul de lucrări, dar cred că s-a făcut acolo ce a fost necesar pentru ca acea vilă de protocol să arate ca o vilă de protocol", spune Emil Boc.

Preşedintele României nu mi-a solicitat niciodată, în calitate de prim-ministru, nici scris şi nici verbal, să îi fie atribuită vreo locuinţă pe care să o utilizeze după sfârşitul mandatului, nici să realizez vreo investiţie astfel încât să poată beneficia de o astfel de locuinţă de protocol după anul 2014. Acest lucru nici nu ar fost posibil pentru că, potrivit legii, prin HG, după încheierea mandatului, se atribuie o locuinţă de protocol", a mai spus Boc.
   
Potrivit acestuia, afirmaţiile premierului Victor Ponta nu au nicio acoperire în realitate.
   
"Domnul Ponta nu ştie faptul că vila în care stă preşedintele României este gard în gard cu Vila Dante, unde spune domnia sa că s-au făcut lucrări şi că acestea ar fi pentru preşedinte după 2014. SPP, pentru că păzeşte vila preşedintelui, era firesc să fie acolo unde este Vila Dante. De a trage de aici concluzia că, dacă este SPP-ul acolo, va fi o vilă după 2014 a preşedintelui este complet o copilărie şi o fabulaţie, pentru că pentru asta trebuie o HG de atribuire a unei asemenea locuinţe. Este o mare gogomănie. Ştia Victor Ponta cine va fi la putere în 2014 să i se atribuie preşedintelui o locuinţă precum cea de la Vila Dante? Aceasta a fost renovată pentru a putea face faţă nevoilor de protocol ale statului român şi atât", a precizat fostul premier.
   
Conducerea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a transmis Guvernului o adresă în care susţine că mobilierul de la Vila Dante a fost achiziţionat special pentru o reşedinţă de locuit, nu pentru o vilă de protocol, şi că urma ca, în 2014, să fie adoptată o hotărâre prin care imobilul să fie atribuit "unui fost şef de stat".
   
Documentul a fost prezentat, joi, la Palatul Victoria, de premierul Victor Ponta, fiind transmis la solicitarea din 26 iulie a Secretariatului General al Guvernului (SGG).
   
În adresa RA-APPS se arată că, în perioada ianuarie 2010-martie 2011, Vila Dante a fost utilizată de regie, prin SGG, pentru organizarea de întâlniri şi mese oficiale pentru Guvern, Senat, Camera Deputaţilor şi Administraţia Prezidenţială.

Premierul Victor Ponta a făcut o vizită inopinată, miercuri, la Vila Dante, aflată la doar 200 de metri de Vila Lac 3, actuala reşedinţă a preşedintelui Traian Băsescu.


   

×
Parteneri
Reţeaua generalilor. Traseul banilor proveniţi din şpăgi
x close