Antena 3 CNN Politică Bogdan Chirieac: Conducerea României ne-a abandonat într-un moment de maximă dificultate

Bogdan Chirieac: Conducerea României ne-a abandonat într-un moment de maximă dificultate

Klaus Iohannis a decretat starea de urgență sâmbătă, după învestirea Guvernului Orban, iar ceea ce se va întâmpla în continuare a fost explicat de analistul politic Bogdan Chirieac.

Bogdan Chirieac: Conducerea României ne-a abandonat într-un moment de maximă dificultate
14 Mar 2020   •   20:53

”În cazul României nu înseamnă mult mai mult decât este situația actuală. Adică, totuși, lumea nu va fi condusă de colegii polițistului internat la Gerota, care a infectat jumătate din București. Că dacă s-ar întâmpla lucrul acesta ar fi grav. Nici armata nu va hotărî. Sigur că va ajuta, cum ajută acum medicii militari, care sunt deja în punctele de frontieră. Ne putem aștepta la o creștere a numărului celor infectați. Sistemul medical românesc este cum este, pe acesta l-am creat, atât am putut de-a lungul timpului. Uneori, se poate întâmpla să ai o suprasarcină.

Un dezastru are loc în Italia, chiar în acest moment. Suntem în această situație. Că nu trebuie să ne panicăm, că trebuie să acționăm în continuare urmându-i pe domnul Raed Arafat, pe doctorul Rafila, pe doctorul Streinu-Cercel, este normal. Problema noastră fundamentală este că într-un moment de maximă dificultate ne-a abandonat actuala conducere a României, fiindcă despre abandon este vorba dacă l-ai pus pe Ludovic Orban prim-ministru.

Pentru mine este important ca oamenii aceștia care gestionează criza de trei săptămâni, în frunte cu doctorul Arafat, să nu fie stânjeniți, în acțiunile lor, de un guvern condus de un iresponsabil politic, de domnul Orban. Ca nu cumva vreo decizie, cum au dat 25 de Ordonanțe de urgență într-o noapte, să îi stânjenească pe acești oameni, care până acum, cu voia lui Dumnezeu, au situația sub control. Și, odată cu încălzirea vremii, sperăm ca lucrurile să o ia pe o pantă descendentă. Cu un pic de atenție trecem de criza medicală, poate cu pierderi minime, apoi urmează criza economică, în care cineva trebuie să intervină, pentru că nu poți lăsa țara pe mâna lui Orban”,a spus Bogdan Chirieac la România Tv.

×
Subiecte în articol: bogdan chiriac Klaus Iohannis
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close