Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Calcule şi presiuni pentru retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti

Calcule şi presiuni pentru retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti

Pare că se fac din ce în ce mai multe presiuni pentru retragerea doctorului Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL, din cursa pentru Primăria Bucureşti.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Apr 2024   •   12:04

Gabriela Firea, preşedinta PSD Bucureşti, a declarat că este foarte târziu pentru o retragere a candidatului, în timp ce Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a confirmat că există o presiune pentru retragerea candidaturii lui Cîrstoiu.

"Este foarte târziu să retragi candidatul din cursă, cu atât de puţin timp înainte de declanşarea oficială a campaniei. Dacă îl retragi, cine candidează din partea PSD şi PNL? Este un nonsens. Nu are cine să mai intre în cursă cu o lună şi două săptămâni înainte", a declarat Gabriela Firea.

De asemenea, Marcel Ciolacu a declarat că "momentan" PSD are candidat pentru Primăria Bucureşti.

"Am înţeles, e o presiune să fie retras Cătălin Cîrstoiu. Eu nu sunt judecător. Ce a făcut Clotilde e ilegal. O să vedem. O să mă gândesc. Acel raport a fost înaintat la ANI. Eu nu cer, nu folosesc instrumente guvernamentale. Clotilde e trimisă în judecată. Cîrstoiu nu e trimis în judecată. Momentan, eu am candidat", a precizat preşedintele PSD.

Bogdan Chirieac, analist politic, a explicat, în direct la Antena 3 CNN că "'ţine de decizia politică" retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu şi impunerea unui alt candidat sau sprijinirea unui canditat care există deja.

"Eu cred că onorabila coaliţie a venit deschis să îl propună pe profesorul Cătălin Cîrstoiu. Ceea ce nu s-au gândit este că domnia sa nu are nicio treabă cu politicul, cu candidatura. Nu puşcă din niciun punct de vedere. Acum, că sunt pe cale, probabil, să ia o decizie privind retragerea domniei sale şi impunerea unui alt candidat sau sprijinirea unui alt candidat care există deja, cum ar fi Cristian Popescu Piedone, ţine de decizia politică. Oricum, coaliţia va digera greu o înfrângere a profesorului Cîrstoiu la Bucureşti şi o înfrângere la modul nici măcar la mare luptă cu unul dintre contracandidaţi, undeva la mare distanţă pe locul trei. Dacă e cazul să candideze doamna Firea, să candideze dânsa, dar în acel moment şansele sunt mici. Gândiţi-vă că acolo se află şi Cristian Popescu Piedone. Eu îl cred când a spus că nu se mai retrage. Şi domnul Nicuşor Dan, care are adepţii lui. E un grup de bucureşteni, o treime dintre noi, care îl acceptă în orice situaţie pe Nicuşor Dan. Situaţia electorală la Bucureşti nu e deloc simplă", a declarat Bogdan Chirieac.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close