Antena 3 CNN Politică Guvernul Orban va fi votat pe 4 noiembrie în Parlament

Guvernul Orban va fi votat pe 4 noiembrie în Parlament

Guvernul Orban va fi votat pe 4 noiembrie în Parlament
28 Oct 2019   •   12:53

UPDATE - Guvernul Orban va fi votat luni, pe 4 noiembrie, în Parlament.

UPDATE - Ludovic Orban când a aflat că a suferit deja prima înfrângere usturătoare în Parlament. Chiar sub ochii lui, parlamentarii din Birourile Permanente Reunite au respins propunerea acestuia pentru caledarul audierilor şi votului de învestire a guvernului. 

Imediat ce a plecat din sală Orban, a fost votat NOUL calendar: votul final va fi dat lunea viitoare, nu miercuri cum îşi dorea premierul desemnat. 

Iar marți şi miercuri vor fi audiaţi miniştrii în comisii.

Știrea inițială:

Calendarul lui Ludovic Orban a fost respins în Parlament. Orban a plecat imediat după ce a fost făcută propunerea sa de calendar. Mai apoi, aceasta a fost supusă votului. Au fost 13 voturi împotriva propunerii de calendar, 11 pentru și o abținere, a lipsit unul dintre reprezentanții UDMR și astfel a picat această propunere a liberalilor. Liderul PNL susține că cerut audierea miniștrilor către comsiile de specialitate marți și votul în plen să se susțină miercuri.

”Am solicitat prezența la reuniunea Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru a susține propunerea de calendar pe care am formulat-o către birourile permanente reunite, o propunere de calendar care este cât se poate de regulamentară. Am prezentat argumentele care susțin această propunere. Este aceea ca marți să aibă loc audierea miniștrilor în comisiile de specialitate și miercuri votul în plen.”, a spus Orban.

"În cazul în care plenul reunit se va desfăşura într-o zi normală, adică de luni, marţi sau miercuri, am convingerea că Guvernul va fi învestit", a afirmat Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

"Este foarte clar că UDMR, dar şi parlamentari din Ardeal de diferite confesiuni au o mare sărbătoare religioasă şi această propunere reprezintă o lipsă de respect faţă de parlamentarii care vor participa la această sărbătoare. Această propunere este o propunere care vrea să ducă la imposibilitatea mobilizării parlamentarilor care sprijină Guvernul. (...) Orice absenţă în masă a unuia dintre grupurile parlamentare, a uneia dintre formaţiunile politice care sprijină Guvernul conduce la un deznodământ aşteptat. Această propunere este o propunere care, de fapt, încearcă să conducă la neînvestirea Guvernului", a mai declarat liderul PNL.
 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close