Antena 3 CNN Politică Călin Popescu Tăriceanu, despre numirile procurorilor-şefi: „Iohannis folosește unitate de măsură diferită”

Călin Popescu Tăriceanu, despre numirile procurorilor-şefi: „Iohannis folosește unitate de măsură diferită”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis pentru numirea procurorilor-șefi și spune că foloseşte ''unitate de măsură diferită''.

Călin Popescu Tăriceanu, despre numirile procurorilor-şefi: „Iohannis folosește unitate de măsură diferită”
Sursa foto: foto: captura Antena 3
21 Feb 2020   •   17:44

"Nu sunt în măsură să dau calificative profesionale acestor persoane. Nu-mi place să am legătura asta cu Procuratura. N-am niciun fel de dorinţă de a sta la masă cu procurorii când nu e nevoie. Nu am cultivat astfel de relaţii şi de aceea nu ştiu ce să vă spun din acest punct de vedere. Nu pot decât să mă uit la faptul că au avut un aviz negativ din partea CSM, lucru care, desigur, avizul e facultativ, dar, în trecut, când a fost numirea Adinei Florea (n.r. - pentru şefia DNA), care a avut un aviz negativ (...), preşedintele a invocat avizul negativ de la CSM şi, prin urmare, nu e potrivită pentru funcţia cu pricina. Acum a spus că avizul este (...) parţial superficial. Deci este o diferenţă de unitate de măsură cu care se procedează în aceste lucruri. Indiferent despre cine vorbim, de doamna Scutea, sau Hosu, sau Florea, în momentul în care numirile se fac de ministrul Justiţiei, trec pe la CSM, dar li se dă numai un aviz consultativ, şi ajung la preşedinte, care este tot un om politic, ca şi ministrul Justiţiei, aceste numiri poartă o încărcătură politică. Vă spun, (...) profesional, nu pot să le contest capacităţile, nu sunt din domeniu, din sistem", a spus Tăriceanu într-un interviu la Libertatea live.

×
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close