Antena 3 CNN Politică Cătălin Predoiu: Degringolada guvernului Grindeanu se resimte și în Ministerul Justiției

Cătălin Predoiu: Degringolada guvernului Grindeanu se resimte și în Ministerul Justiției

Cătălin Predoiu: Degringolada guvernului Grindeanu se resimte și în Ministerul Justiției
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Feb 2017   •   14:44

Degringolada Guvernului Grindeanu se resimte şi la conducerea Ministerului Justiţiei, se resimte şi în dezbaterile pe care le avem pe buget la Parlament în Comisia de buget şi finanţe, a afirmat deputatul PNL Cătălin Predoiu, duminică, la Parlament, criticând faptul că amendamentele liberalilor din comisia juridică la bugetul Ministerului Justiţiei nu au fost aprobate.

"Degringolada Guvernului Grindeanu se resimte şi la conducerea Ministerului Justiţiei, se resimte şi în dezbaterile pe care le avem pe buget la Parlament în Comisia de buget şi finanţe. După ce în Comisia juridică toate amendamentele PNL au fost acceptate cu unanimitate, pentru că erau întemeiate, inclusiv cu acordul ministrului atunci de faţă, astăzi în Comisia de buget-finanţe Ministerul Justiţiei, reprezentat de un secretar de stat, a avut o cu totul altă poziţie neştiind cum să se coreleze cu ministrul. Avem de-a face cu o dezordine managerială la nivelul Ministerului Justiţiei, care, de fapt, este reflectarea degringoladei Guvernului PSD, fapt de înţeles după tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă", a spus Predoiu.

El a susţinut că amendamentele propuse vizau măsuri "pozitive pentru justiţie şi pentru cetăţeni".

"În primul rând am dorit să suplimentăm bugetul unei agenţii care se ocupă cu recuperarea prejudiciilor provenite din infracţiuni, aşa zisa ANABI, pentru a angaja acolo personal care să caute şi în ţară şi în străinătate bunuri ascunse, fondurile ascunse de către infractori condamnaţi. Să le recupereze şi să le aducă la bugetul naţional. Nu s-a dorit acest lucru de către Ministerul Justiţiei condus de PSD. Mă întreb dacă acest refuz nu are de fapt în spate voinţa politică de a se ascunde în continuare fondurile care au rezultat din infracţiuni. De asemenea, am avut amendamente (...) legate de ameliorarea situaţiei din penitenciare, norma de hrană, brăţări electronice, personal de probaţiuni. Toate aceste amendamente nu făceau decât să acopere cu fapte vorbe şi promisiuni ale PSD în campania electorală. Noi (...) vrem cu adevărat să ameliorăm situaţia din penitenciare", a adăugat Predoiu.

În opinia sa, "dezordinea managerială şi politică de la nivelul Guvernului şi al Ministerului Justiţiei" are "efecte" în ceea ce priveşte funcţionarea penitenciarelor şi Agenţiei pentru Recuperarea şi Administrarea Bunurilor Provenite din Infracţiuni.

"Vom continua să ne luptăm politic şi în Plenul Parlamentului pentru aceste amendamente. Ministerul are de la o zi la alta poziţii diferite pe aceeaşi problemă, dacă nu cumva asta este de fapt tot o ipocrizie politică pe care o cunoaştem şi o recunoaştem deja la PSD", a conchis parlamentarul.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close