Antena 3 CNN Politică CEC, credite fără număr pentru PDL. Banca statului a dat Primăriei Cluj un credit de 40 de milioane de euro, tot în mandatul lui Radu Gheţea

CEC, credite fără număr pentru PDL. Banca statului a dat Primăriei Cluj un credit de 40 de milioane de euro, tot în mandatul lui Radu Gheţea

CEC, credite fără număr pentru PDL. Banca statului a dat Primăriei Cluj un credit de 40 de milioane de euro, tot în mandatul lui Radu Gheţea
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    09 Dec 2013   •   17:59

CEC a dat un credit primăriei Cluj de aproape 40 de milioane de euro în 2010, când tot Radu Gheţea era la conducerea băncii. 

Creditul dat Primăriei Cluj este în valoare de 40 milioane de euro, pe o perioadă de 30 de ani, cu un termen de graţie de şapte ani.
 
Preşedintele CEC a refuzat însă să le dea senatorilor amănunte despre creditul luat de Ioana Basescu, preferând să se ascundă în spatele secretului bancar. 

Astăzi a fost înfiinţată comisia specială care anchetează modul în care familia prezidenţială a cumpărat cele 300 de hectare de teren din comuna Nana. Comisia ''Moşia Nana'' va avea 15 membri şi va fi condusă, cel mai probabil, de deputatul Eugen Nicolicea. 
 
Şeful CEC, Radu Gheţea, directorul Direcţiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză, şi ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, au fost audiaţi luni, în Comisia de buget-finanţe din Senat, care anchetează activitatea CEC Bank.

 Preşedintele Traian Băsescu a declarat, recent, că terenul din Călăraşi a fost achiziţionat cinstit, fiind vorba despre o afacere de familie, el menţionând că nu şi-ar fi permis ilegalităţi şi că, de fapt, USL în ansamblu face un joc politic.

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.

×
Subiecte în articol: credit bancar CEC radu ghetea
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close