Antena 3 CNN Politică Cine este Gabriel Leș, posibila propunere pentru funcția de ministru al Apărării Naționale

Cine este Gabriel Leș, posibila propunere pentru funcția de ministru al Apărării Naționale

Cine este Gabriel Leș, posibila propunere pentru funcția de ministru al Apărării Naționale
Sursa foto: Foto: Facebook / Gabriel Les
03 Ian 2017   •   13:17

Senatorul PSD Gabriel Benjamin Leș ar putea fi numit ministru al Apărării Naționale în viitorul Guvern Grindeanu.

În vârstă de 40 de ani, Gabriel Benjamin Leș a deținut mai multe funcții până în pezent: consilier local, viceprimar al municipiului Satu Mare, subprefect, director executiv APIA şi până de curând secretar de stat în Departamentul de Armamente din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, fiind numit în anul 2015 de către premierul de la acea dată, Victor Ponta.

Gabriel Leş este licenţiat în Economie, specializarea Marketing la Universitatea de Vest Timişoara şi deţine un masterat în „Managementul financiar contabil şi juridic al firmei".

În 2007 a obţinut un certificat de absolvire a Programului de perfecţionare „Achiziţii publice, concesiuni, contracte", curs urmat în cadrul Institutului Naţional de Administraţie. În 2009, a absolvit Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici. Totodată, acesta este specializat în „Securitate şi bună guvernare", calificare obţinută în 2016, în cadrul Colegiului Naţional de Apărare.

În urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie, Gabriel Leş a devenit senator, fiind din 22.12.2016 secretarul Comisiei pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizare a executării hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului și membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close