Antena 3 CNN Politică Cine este propunerea lui Băsescu pentru funcția de premier. Consultările PMP cu Iohannis s-au încheiat

Cine este propunerea lui Băsescu pentru funcția de premier. Consultările PMP cu Iohannis s-au încheiat

Cine este propunerea lui Băsescu pentru funcția de premier. Consultările PMP cu Iohannis s-au încheiat
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    26 Iun 2017   •   17:57

Propunerea PMP pentru funcția de premier este Siegfried Mureșan, a anunțat președintele PMP Traian Băsescu, luni, după consultările cu președintele Klaus Iohannis pe tema noului premier.

"Cred că am făcut o propunere care să corespundă nu numai portretului-robot al lui Dragnea şi al domnului preşedinte Iohannis. Propunerea noastră corespunde portretului-robot al oricărui cetăţean român: un politician tânăr, de succes (...), un politician care deja este extrem de experimentat în utilizarea şi alocarea banilor europeni, (...) un politician care s-a bătut foarte mult în Parlamentul European şi în Comisia de buget a Parlamentului European pentru alocarea de fonduri Republicii Moldova", a adăugat Traian Băsescu. 

Până acum, președintele Klaus Iohannis avea o singură variantă de premier, în persoana lui Mihai Tudose, din partea PSD.

Ministrul interimar al Economiei, Mihai Tudose, a fost validat pentru funcţia de premier de Comitetul Executiv Naţional al PSD, a anunţat, luni, vicepreşedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu.

Citiți și Călin Popescu Tăriceanu a declarat că ALDE a votat, în conducerea lărgită a partidului, să îl susţină pe Mihai Tudose, ca propunere de premier a coaliţiei

Printre cei care au anunțat că refuză funcția de șef al viitorului Executiv se află Mihai Fifor, Adrian Țuțuianu, Lia Olguța Vasilescu și Carmen Dan.


 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close