Antena 3 CNN Politică Comunicat PSD: România riscă procedura de infringement datorită noului Cod al muncii

Comunicat PSD: România riscă procedura de infringement datorită noului Cod al muncii

Comunicat PSD: România riscă procedura de infringement datorită noului Cod al muncii
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Mar 2011   •   14:53

Laszlo Andor, comisarul european pentru Ocuparea forţei de muncă, a declarat că Uniunea Europeană este "îngrijorată" de modificarea Codului Muncii în România, conform unui comunicat PSD, citat de Mediafax.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unei întâlniri a delegaţiei PSD din Parlamentul European.

Potrivit comunicatului, „Uniunea Europeană este îngrijorată de modificarea Codului Muncii de către executivul de la Bucureşti” şi se menţionează că a fost demarată o anchetă cu privire la conţinutul Codului Muncii propus de Guvern.

"Comisarul Andor s-a declarat profund îngrijorat cu privire la problemele dialogului social din România (dialogul foarte dificil cu sindicatele şi cu patronatele). În fine, comisarul a informat delegaţia PSD că se ia în calcul iniţierea procedurii de infringement pentru România, pornindu-se de la această problemă a absenţei dialogului social", se menţionează în comunicat.

Miercuri se dezbate, în Parlament, moţiunea de cenzură depusă de opoziţie pe Codul muncii.

Guvernul şi-a asumat, în 8 martie, răspunderea pe Codul Muncii, iar parlamentarii PSD, PNL şi PC au depus o moţiune de cenzură, care a fost citită săptămâna trecută şi care va fi dezbătută şi votată miercuri, cu începere de la ora 15.00.

×
Subiecte în articol: codul muncii asumare guvern PSD
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close