Antena 3 CNN Politică Condiţiile UNPR: Menţinerea pensiei minime la 350 de lei şi a indemnizaţiei de creştere a copilului

Condiţiile UNPR: Menţinerea pensiei minime la 350 de lei şi a indemnizaţiei de creştere a copilului

Condiţiile UNPR: Menţinerea pensiei minime la 350 de lei şi a indemnizaţiei de creştere a copilului
Sursa foto: Marian Sârbu
25 Mai 2010   •   14:41

Parlamentarii independenţi din UNPR condiţionează sprijinul oferit Guvernului de menţinerea pensiei minime la 350 lei şi a indemnizaţiei de creştere a copilului de până la doi ani, a avertizat, liderului acestui partid, Marian Sârbu, înainte de întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu pe tema măsurilor de reducere a cheltuielilor bugetare.

Sârbu a arătat că UNPR a identificat câteva "elemente neacceptabile" propuse de Guvern în planul de reducere a cheltuielilor bugetare ce nu pot figura în scrisoarea de intenţie către Fondul Monetar Internaţional: diminuarea pensiei sociale sub 350 lei, reducerea cu 25% a indemnizaţiei de creştere a copilului, reducerea indemnizaţiei pentru persoanele cu handicap şi lipsa garanţiei că reducerile salariale vor avea caracter temporar.
"Aceste măsuri considerate de UNPR neacceptabile au fost prezentate premierului. Aşteptăm şi întâlnirea de marţi cu preşedintele Traian Băsescu, i le vom transmite şi lui. Miercuri, înaintea şedinţei de Guvern, va mai avea loc o şedinţă a coaliţiei, iar decizia finală o vom lua abia după ce vom vedea textul final. (...) Dacă textul final al scrisorii de intenţie şi măsurile de aplicare a planurilor de austeritate vor fi în mare parte şi o reflectare a voinţei noastre, atunci mandatul parlamentarilor noştri este destul de clar", a afirmat Sârbu, întrebat cum se va raporta UNPR la o eventuală moţiune de cenzură.
Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a precizat la rândul său că Uniunea susţine măsurile necesare pentru finalizarea înţelegerii cu FMI, însă acestea trebuie însoţite de acţiuni de relansare economică.
"Guvernul trebuie să înţeleagă că atunci când soliciţi solidaritate trebuie să şi dai ceva în schimb", a atras atenţia parlamentarul UNPR:
Diaconescu a apreciat că Guvernul ar trebui să propună, pe lângă măsurile de austeritate, un plan de relansare economică şi de reducere alternativă a cheltuielilor bugetare, exemplificând prin reformarea "drastică" a structurilor administrative, prin introducerea licitaţiilor electronice pentru toate achiziţiile publice, renunţarea de către partide la finanţarea de la buget, transparentizarea şi ierarhizarea proiectelor de achiziţii publice.
Antena3.ro

×
Parteneri
Noi sancțiuni drastice pentru șoferii prinși băuți sau drogați la volan în România
x close