Antena 3 CNN Politică Congres PNL septembrie 2021. Lider PNL, în ziua cea mare: "Este un congres ratat"

Congres PNL septembrie 2021. Lider PNL, în ziua cea mare: "Este un congres ratat"

Un lider liberal îi desfiinţează pe ambii candidaţi la şefia PNL, chiar în ziua votului. Preşedintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, spune că este un congres ratat, iar timpul irosit în campania internă ar fi putut fi folosit pentru a găsi soluţii la problemele reale ale ţării. 

Congres PNL septembrie 2021. Lider PNL, în ziua cea mare: "Este un congres ratat"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    25 Sep 2021   •   09:48

Totodată, Dan Motreanu acuză faptul că în conducerea PNL au ajuns persoane care nu au reuşit nici măcar să câştige votul cetăţenilor. 

"Acest congres trebuia să pună în discuție două teme mari: reforma internă și găsirea de soluții de guvernare. Este un congres ratat. Aveam nevoie să analizăm scăderea din sondajele de opinie, problemele reale de guvernare, reformele mult așteptate, creșterea prețurilor în energie și efectele acesteia, măsurile rapide pentru oameni și mediul de afaceri. Ar trebui să ne îngrijoreze reacția întârziată în gestionarea valului IV sau promovările controversate", a scris Dan Motreanu, pe pagina de Facebook.

Liderul filialei liberale din Giurgiu, Dan Motreanu, spune că şefii partidului nu s-au mai concentrat pe problemele cu care se confruntă zilnic cetăţenii, iar acest lucru îi va face pe susţinătorii liberalilor să îşi modifice opţiunile politice.

"Ceea ce nu s-a înțeles de către liderii partidului este că PNL nu își mai permite să rămână în paradigma actuală, "că lucrurile pot merge la fel", iar timpul irosit acum, în campania internă pentru Congres, va crea dificultăți și mai mari în procesul de elaborare și comunicare de soluții pentru România. În lipsa unei oferte moderne de politici publice, de funcționare instituțională internă bazată pe performanță, loialitate și meritocratie, generațiile noi, cetățenii activi care se raportează la alte referințe își vor modifica opțiunile și se vor îndepărta de PNL", a mai spus Motreanu.

De asemenea, Dan Motreanu i-a criticat dur pe cei din conducerea PNL, despre care spune că au avut rezultate slabe la alegeri şi că reprezintă un model al eşecului.

"Nu este normal să avem în conducerea națională a PNL oameni care nu au fost confirmați de votul cetățenilor în propriile județe. Cum nu este normal ca vicepreședintele regional să nu provină din prima sau a doua dintre cele mai performante filiale ale regiunii. Ce model poate reprezenta pentru celelalte organizații, altul decât al eșecului și al "combinagiilor"?! Ce înseamnă "echipa câștigătoare" atunci? Pe cine au învins?

Câștigă în disputa cu colegii lor mai buni din filiale precum Giurgiu, considerat fief roșu, sau câștigători consacrați în numeroase bătălii precum Caraș-Severin sau Bihor?! Se clamează democrația și meritocrația și nu le practicăm în propriul partid?", a continuat Dan Motreanu.

În plus, liberalul vorbeşte şi despre faptul că funcţiile importante din partid nu mai sunt acordate celor care merită, ci doar membrilor care fac pe plac şefilor.

"Cu regret spun că în urma fuziunii am luat și ce este mai rău de la cele două partide. De la fostul PDL am luat vasalitatea față de șef/președintele partidului, faptul că i se permite orice, chiar și când acesta ia decizii controversate, lipsa spiritului critic, punerea la îndoiala și dezbaterea unor decizii, caracteristica "politicii de gașcă" - toate atât de străine de spiritul PNL și de cel al unei organizații democratice. Un partid în care loialitatea se manifestă față de persoană și din ce în ce mai puțin față de principii, valori, reguli și care se plasează departe de electorat, nu este pe un drum bun!

De la vechiul PNL am luat lipsa de apreciere a performanței electorale, mentalitatea de partid balama, lipsa evaluării rezultatelor filialelor mulțumite să fie în planul doi. Unii șefi de filiale cred sincer că "dacă nu curge pică" și nu îi deranjează dacă pierdem alegători, ei speră că șeful îi va pune pe primul loc în județul lor, chiar dacă suntem "mai mici".", a scris Dan Motreanu pe pagina sa de Facebook.

Congres PNL septembrie 2021. Ludovic Orban a ajuns la congres şi a făcut o baie de mulţime

Congres PNL septembrie 2021. Congresul în care vom afla cine va fi noul preşedinte al PNL poate schimba din temelii scena politică. Ar putea însemna sfârşitul carierei politice a lui Ludovic Orban sau plecarea lui Florin Cîţu de la Palatul Victoria. Ambii candidaţi luptă cu toate armele, deşi jocurile par făcute.

Liberalii se reunesc azi în congres pentru a alege noul preşedinte al PNL, dintre actualul lider, Ludovic Orban, şi premierul Florin Cîţu.

La reuniunea liberalilor, care se va desfăşura la Romexpo începând cu ora 11.00, sunt aşteptaţi 5.000 de delegaţi din toată ţara. 

×
Parteneri
Cod galben de frig și ninsori în aproape toată România!
x close