Antena 3 CNN Politică Contre în plen la dezbaterile pe legea Educaţiei. PNL acuză PSD că vrea să-şi treacă tacit propria lege

Contre în plen la dezbaterile pe legea Educaţiei. PNL acuză PSD că vrea să-şi treacă tacit propria lege

Contre în plen la dezbaterile pe legea Educaţiei. PNL acuză PSD că vrea să-şi treacă tacit propria lege
Sursa foto: Camera Deputaþilor
18 Mai 2010   •   12:09

Prima zi de dezbatere în plenul Camerei a legii educaţiei, primele contre între deputaţii Opoziţiei şi cei ai Puterii. După nici o oră de lucrări pe acest proiect, deputaţii au luat, o pauză de consultări, la cererea liderului grupului PDL, Mircea Toader, pentru a clarifica problemele de procedură ridicate de deputatul PSD Anghel Stanciu. Aceasta din urmă a contestat faptul că se dezbate proiectul Guvernului înaintea celui al PSD. Surprinzător, liberalii au fost cei care s-au arătat nemulţumiţi de obiecţiile formulate de social-democraţi pe care i-au acuzat că doresc să tergiverseze adoptarea legii elaborate de Guvern pentru a trece de această Cameră prin procedură tacită.
Social-democratul Anghel Stanciu a remarcat situaţia inedită a deznbaterii mai întâi în Parlament a unui proiect de lege al Guvernului deşi fusese depus mai târziu decât proiectul PSD pe tema educaţiei.
Preşedintele Comisiei de învăţământ, pesedistul Cristian Dumitrescu i-a ţinut hangul, apreciind că "este prima dată în Parlament când o lege care a sosit prima este considerată după o lege care a fost depusă mai târziu".
El a amintit că în comisie majoritatea a impus prin vot luarea în discuţie a proiectului Legii educaţiei elaborat de Guvern, împotriva Regulamentului.
Confuntat cu sesizarea reprezentanţilor PSD, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader a solicitat o pauză de consultări de 20 de minute pentru a lămuri această problemă.
Liberalii şi-au manifestat însă nemulţumirea faţă de tactica social-democraţilor, deputatul Cristian Adomniţei făcând apel la aceştia să renunţe la astfel de stratageme care nu fac altceva decât să tergiverseze dezbaterile la Legea educaţiei numai pentru ca proiectul iniţiat de social-democraţi să fie adoptat tacit în 21 mai.
"Fac apel la PSD să renunţe la această tactică pentru că este vorba despre o lege mult prea importantă pentru a trece prin adoptare tacită", a spus Adomniţei, arătând că nu este de acord cu deputaţii PSD.
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close