Antena 3 CNN Politică Administrația Prezidențială: Iohannis nu participă la învestirea lui Donald Trump. România, reprezentată de ambasadorul în SUA

Administrația Prezidențială: Iohannis nu participă la învestirea lui Donald Trump. România, reprezentată de ambasadorul în SUA

Administrația Prezidențială: Iohannis nu participă la învestirea lui Donald Trump. România, reprezentată de ambasadorul în SUA
Sursa foto: Foto: facebook.com
de M.Z.    |    16 Ian 2017   •   17:24

Președintele Klaus Iohannis nu va participa la ceremonia de învestire a viitorului președinte al SUA, Donald Trump, informează Administrația Prezidențială, potrivit Antena 3.

Conform reacției venite de la Cotroceni, România va fi reprezentată la acea ceremonie de ambasadorul României în SUA, iar Dragnea și Grindeanu nu reprezintă România.

Informația a fost prezentată luni, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

”Conform practicii Statelor Unite ale Americii privind ceremoniile de inaugurare a noilor preşedinţi, şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Washington sunt singurii care îi reprezintă oficial pe şefii de stat şi guvernele lor la evenimentele de învestitură. Nicio delegaţie străină, cu atât mai puţin şefi de stat sau de guvern, nu este, potrivit acestei cutume, invitată oficial cu această ocazie. Această regulă a fost reconfirmată explicit şi cu ocazia învestirii preşedintelui Donald Trump, astfel cum a fost subliniat în invitaţia trimisă de către Departamentul de Stat, în numele Comitetului Congresional Comun privind Ceremoniile Inaugurale, tuturor misiunilor diplomatice din Washington”, arată Administraţia Prezidenţială într-un comunicat. 

În comunicat se mai arată că delegaţii formate din reprezentanţi ai unor instituţii sau partide care participă la evenimente organizate în marja ceremoniilor oficiale inaugurale nu reprezintă oficial statul român. 

"România va fi reprezentată, conform practicii amintite, de ambasadorul României în Statele Unite ale Americii", precizează Administraţia Prezidenţială.

Premierul Grindeanu și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, merg la ceremonie.

Administrația republicană a lui Donald Trump i-a invitat pe Liviu Dragnea, președinte PSD, și pe Sorin Grindeanu, premierul României, la ceremonia de inaugurare din 20 ianuarie.

Cele două personalități din România vor merge în SUA pentru instalarea oficială a președintelui american.

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close