Antena 3 CNN Politică Cristi Dănileț ar putea ajunge la CCR, chiar dacă a fost exclus din magistratură

Cristi Dănileț ar putea ajunge la CCR, chiar dacă a fost exclus din magistratură

Cristi Dănileț. judecătorul exclus din magistratură după ce a făcut circ pe internet, ar putea ajunge la CCR.

Cristi Dănileț ar putea ajunge la CCR, chiar dacă a fost exclus din magistratură
Sursa foto: Agerpres
de Laura Dinu    |    14 Apr 2022   •   10:35

Inițial Cristi Dănileț să auto propus la Curtea Constituțională însă, între timp, a devenit propunerea oficială a celor de la USR. 

”Judecătorul Cristi Dănileț este propunerea USR pentru Curtea Constituțională.  

Este judecătorul care a luptat neîncetat pentru independența Justiției și a rezistat în fața presiunilor și abuzurilor venite din partea unui sistem care vrea să controleze justiția.  

CCR are nevoie de un judecător liber, independent și pro-european, nu de Valer Dorneanu, omul propagandei Sputnik.  

USR consideră că omul cel mai potrivit pentru a apăra ordinea constituțională, democrația, separarea puterilor în stat, libertatea cuvântului, independența Justiției este Cristi Danileț”, se arată pe pagina oficială a USR. 

Cristi Dănileț a fost exclus din Magistratură

În luna decembrie 2021, judecătorul Cristi Danileț a fost exclus din magistratură, printr-o decizie luată de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), din cauza unor clipuri video postate pe TikTok.

Judecătorul Cristi Danileț, de la Tribunalul Cluj, a fost sancționat de Secția pentru judecători a CSM în materie disciplinară cu excluderea din magistratură.

Cristi Dănileţ anunţa că va ataca decizia la Înalta Curte

"Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui.

Abaterea reținută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară.

Evident, voi formula recurs la ICCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție. Îmi voi continua îndeplinirea atribuțiilor până se ia decizia finală", a scris Cristi Danileţ pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: cristi danilet
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close