Antena 3 CNN Politică Cristian Buşoi, deranjat că se face Institutul Oncologic din Timişoara. Alfred Simonis: "Cer explicaţii lui Alin Nica"

Cristian Buşoi, deranjat că se face Institutul Oncologic din Timişoara. Alfred Simonis: "Cer explicaţii lui Alin Nica"

Europarlamentarul şi liderul PNL Cristian Buşoi a reclamat faptul că se face Institutul Oncologic din Timişoara. Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, a reacţionat dur şi cere explicaţii lui Alin Nica, preşedintele PNL Timiş.

Cristian Buşoi, deranjat că se face Institutul Oncologic din Timişoara. Alfred Simonis: "Cer explicaţii lui Alin Nica"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Sep 2023   •   18:41

Potrivit unei cereri de modificare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pe care Guvernul a trimis-o vineri la Bruxelles, şase spitale sau secții noi ale unor unități medicale vor pierde finanțarea din PNRR. Din fericire, printre aceste obiective nu se numără şi Institutul Oncologic Timişoara, care a obţinut cea mai mare investiţie dintre toate obiectivele din sănătate: 200 de milioane de euro, scrie debanat.ro.

Într-o postarea pe Grupul PNL Naţional de WhatsApp, intrată în posesia deBanat, Buşoi reclamă faptul că au fost tăiate "obiective PNL", dar a fost lăsat Institutul Oncologic. Mai mult, el afirmă că se va plânge Comisiei Europene pentru acest lucru.

"Înţeleg că a fost un memo vineri în şedinţa de Guvern. Problema este că au lăsat pe listă obiective foarte discutabile, unde procedura de achiziţie nu a început (Neamţ, CC Iliescu, Oncologie Timişoara) şi au tăiat obiective PNL cu proceduri începute. Nu mai zic că spitalul MAI Gerota este cel mai avansat proiect dintre toate, având deja procedura atribuită (contestată, e adevărat, dar la toate vor fi contestaţii, ceilalţi nici nu au ajuns la faza asta). Eu voi încerca la Bruxelles să explic că este o eroare această evaluare şi Comisia Europeană nu trebuie să accepte aşa ceva. Şi sigur colegii din Consiliile Judeţene care au cheltuit bani pt SF, s-au calificat în urma unei competiţii şi se simt nedreptăţiţi, au toate şansele în instanţă în opinia mea", a scris Buşoi.

“A venit şi dovada că PNL Timiş sabotează Institutul Oncologic”. Alfred Simonis, reacţie la poziţia lui Cristian Buşoi faţă de acest proiect

Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, principalul promotor al Institutului Oncologic Timişoara, a reacţionat dur la opoziţia liderului PNL Cristian Buşoi, vizavi de acest proiect.

"Mă bucur foarte mult că Institutul Oncologic din Timişoara a rămas pe listă. Cu regret însă observ că PNL Timiş se opune acestui obiectiv. Până acum aveam unele indicii că PNL Timiş sabotează acest proiect, dar acum a venit şi dovada clară în acest sens. PNL Timiş sabotează un proiect atât de valoros, o investiţie de 200 de milioane de euro, doar fiindcă este propus de noi, de PSD.

Cristian Buşoi este un apropiat al PNL Timiş, a fost preşedinte al organizaţiei şi a fost propus în Parlamentul European de PNL Timiş. Devine tot mai clar faptul că cei PNL Timiş, dacă nu nu pot să facă nimic, încearcă să blocheze ce fac alţii.  Dacă nu fac ei, mai bine să nu se facă deloc.

Este o gândire păguboasă şi sper că timişenii vor reacţiona la acest lucru. Totodată îi cer explicaţii lui Alin Nica (preşedintele PNL Timiş – n.n.) faţă de poziţia lui Buşoi", a declarat Simonis pentru deBanat.

×
Subiecte în articol: Cristian Busoi alfred simonis
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close