Antena 3 CNN Politică Cum vrea Orban să pice două Guverne

Cum vrea Orban să pice două Guverne

Liberalii sunt foarte bucuroşi că Guvernul pe care l-au condus timp de trei luni a fost dat jos prin moţiune de cenzură. Iar asta nu face altceva decât să le uşureze drumul spre anticipate.

Cum vrea Orban să pice două Guverne
Sursa foto: Foto: gov.ro
07 Feb 2020   •   11:15

De asemenea, PNL intenţionează să-şi pice două guverne consecutiv în Parlament, păstrând astfel formula cu Orban premier şi miniştrii de până acum.

Citește și: Marcel Ciolacu, după ce Iohannis l-a propus premier tot pe Orban: A ales o variantă prelungită de criză politică

Preşedintele Klaus Iohannis l-a propus pe liderul PNL, Ludovic Orban, pentru funcţia de prim-ministru, după consultările de la Palatul Cotroceni cu partidele şi formaţiunile parlamentare.

"După ce m-am consultat cu toate partidele şi formaţiunile parlamentare, îl desemnez pe domnul Ludovic Orban să formeze un nou Guvern şi să se prezinte în Parlament", a anunţat Klaus Iohannis.

Citește și: Ludovic Orban: Vom avea un dialog cu toți partenerii pentru a stabili o strategie de declanșare a alegerilor anticipate

"Propunerea de premier este în conformitate cu hotărârea Consiliului Național, în persoana președintelui partidului, subsemnatul Ludovic Orban. De asemenea, i-am prezentat președintelui decizia conducerii PNL de a susține întrunirea condițiilor constituționale pentru declanșarea alegerilor anticipate. România are nevoie de o bună guvernare, are nevoie de un parlament cu adevărat reprezentativ, format din oameni onești, competenți, din oameni dedicați servirii interesului public, care să reprezinte cu adevărat interesele, obiectivele și aspirațiile cetățenilor români. România are nevoie de un parlament care să fie oglinda fidelă a opțiunilor actuale ale cetățenilor români și care să poată stabili o majoritate care să susțină un guvern care să pună în practică măsurile de reformă, măsurile de modernizare, măsurile de dezvoltare a României într-un ritm cât mai rapid. I-am prezentat președintelui acest obiectiv al nostru.

De asemenea, i-am prezentat deciziile care au fost luate astăzi, și anume decizia ca parlamentarii PNL să participe la procedurile de învestire ale celor două guverne care vor fi rezultatul propunerilor făcute de președinte, dar să nu voteze învestirea. Pentru că, repet, pentru a se întruni condițiile constituționale care să permită președintelui României să dizolve acest parlament dominat de parlamentarii născuți din pixul lui Dragnea este necesară respingerea de către Parlament a două propuneri de guvern", a spus Orban. 

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close