Antena 3 CNN Politică Dan Barna: Vom vota împotriva noului Guvern Orban

Dan Barna: Vom vota împotriva noului Guvern Orban

Liderul USR, Dan Barna, a declarat joi, că parlamentarii partidului său vor vota împotriva învestirii guvernului Ludovic Orban II, pentru a merge în logica declanșării alegerilor anticipate. Anunțul a fost făcut după ce președintele Klaus Iohannis a declarat că îl desemnează tot pe Ludovic Orban să formeze un nou guvern.

Dan Barna: Vom vota împotriva noului Guvern Orban
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Feb 2020   •   20:44

„Vom vota împotriva guvernului. Chiar am discutat cu Ludovic Orban, am convenit că rămânem consecvenți pe strategia de anticipate. Vom vota împotriva învestirii”, a anunțat Dan Barna la Digi24. „Urmează ca săptămâna viitoare să discutăm despre ce se întâmplă și ce acțiuni concrete mai susținem pentru a crește șansele anticipatelor”, a precizat Dan Barna la Digi 24.

Preşedintele Klaus Iohannis îl propune din nou pe liderul PNL, Ludovic Orban, pentru funcţia de prim-ministru.

Citește Și Klaus Iohannis: Îl desemnez pe Ludovic Orban să formeze un nou Guvern

„Întoarcerea la electorat este soluţia corectă, este soluţia care satisface nevoia de democraţie în România. Mai simplu spus, întoarcerea la electorat înseamnă alegeri anticipate. Alegerile anticipate sunt prima mea opţiune, am prezentat partidelor această opţiune. (...) Este normal şi pot să înţeleg că majoritatea partidelor au nevoie de discuţii interne, în forurile lor, pentru a lua o decizie în acest sens. Acest lucru sper să se întâmple foarte repede. Dar până atunci cred că putem să facem următorul pas. Următorul pas foarte concret este desemnarea, din partea mea, a unei persoane însărcinate cu formarea unui nou Guvern. Aşadar, după ce m-am consultat cu toate partidele şi formaţiunile parlamentare, îl desemnez pe domnul Ludovic Orban să formeze un nou Guvern şi să se prezinte în Parlament", a arătat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Citește Și Dan Barna, prima reacție după anunțul lui Klaus Iohannis: „Am vorbit cu premierul desemnat. Discutăm paşii concreţi pentru anticipate”

×
Subiecte în articol: Dan Barna Guvernul Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close