Antena 3 CNN Politică Decizie inedită în Buzău: Interzis să scuipi pe stradă sau să usuci rufele la vedere

Decizie inedită în Buzău: Interzis să scuipi pe stradă sau să usuci rufele la vedere

Decizie inedită în Buzău: Interzis să scuipi pe stradă sau să usuci rufele la vedere
16 Noi 2017   •   21:52

Consilierii locali din Buzău au votat joi un regulament de convieţuire socială, prin care buzoienilor le va fi interzis să scuipe pe jos, să mănânce seminţe în parcuri sau în faţa blocurilor, să usuce rufele pe balcon, la vedere, dar şi să bată covoarele în faţa blocului.

„Trebuie să civilizăm acest oraş, chiar dacă va fi nevoie să o facem cu forţa, dacă nu avem încotro", spune primarul Buzăului, Constantin Toma.

Proiectul îi aparţine primarului Buzăului, Constantin Toma, şi s-a aflat în dezbatere publică până acum, stârnind nemulţumirea multor persoane şi a unor asociaţii de proprietari din oraş. Desi au existat amendamente aduse în timpul dezbaterii publice, proiectul a intrat pe ordinea de zi în forma iniţială.

În timpul şedinţei Consiliului Local, consilierii locali liberali au solicitat scoaterea din proiect a punctelor care fac referire la scuturatul covoarelor şi uscatul rufelor la vedere, formulând în acest sens amendamente care au fost respinse la vot de majoritatea PSD-ALDE.

După discuţii îndelungi, proiectul a fost supus votului, cu unele modificări însă. De exemplu, buzoienii îşi vor putea întinde rufele la vedere, dar doar cei care au apartamente cu vedere în spatele blocurilor, şi nu la stradă. O altă regulă pe care buzoienii vor fi obligaţi să o respecte este cea privind bătutul covoarelor în faţa blocului, de altfel extrem de discutată în şedinţa de joi, care în final a rămas neschimbată.

Astfel, cei care vor fi prinşi că-şi scutură covoarele lângă bloc riscă să fie amendaţi. Totuşi, sancţiunile vor fi progresive, iar cei prinşi pentru prima dată că încalcă regulile vor fi iertaţi.

Pentru cei care încalcă aceste reguli, municipalitatea a stabilit şi sancţiuni care pot consta în avertismente sau amenzi între 500 şi 1.000 de lei. Cei care le vor aplica vor fi poliţiştii locali, dar şi jandarmii.

×
Subiecte în articol: decizie seminte municipiu rufe
Parteneri
Accident masiv în Polonia! Cel puțin 17 oameni au fost răniți
x close