Antena 3 CNN Politică Deputaţii nu i-au ridicat nici luni imunitatea lui Ion Diniţă, acuzat de corupţie în dosarul lui Căncescu

Deputaţii nu i-au ridicat nici luni imunitatea lui Ion Diniţă, acuzat de corupţie în dosarul lui Căncescu

Deputaţii nu i-au ridicat nici luni imunitatea lui Ion Diniţă, acuzat de corupţie în dosarul lui Căncescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    27 Oct 2014   •   17:21

Deputaţii nu i-a ridicat nici luni imunitatea deputatului Ion Diniţă, acuzat de fapte de corupţie în dosarul Căncescu, din lipsă de cvorum, a anunţat preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, care a precizat că erau prezenţi doar 152 de parlamentari din totalul de 401. Următoarea şedinţă va fi pe 4 noiembrie.

După ce au votat secret cu bile, cu 223 de voturi "pentru" şi 30 "împotrivă", ca Marian Neacşu să ocupe funcţia de vicepreşedinte al acestui for legislativ, Camera Deputaţilor nu a avut cvorum pentru continuarea şedinţei, în care urma să fie votată, tot secret cu bile, cererea privindu-l pe Diniţă.

Şi în urmă cu o săptămână, Camera Deputaţilor şi-a suspendat lucrările din lipsă de cvorum, fără a se pronunţa asupra cererii de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ion Diniţă, preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, anunţând atunci că şedinţa de plen va fi reluată peste o săptămână.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi a propunerii de arestare preventivă a deputatului Ion Diniţă - acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în dosarul preşedintelui CJ Braşov, Aristotel Căncescu.

×
Subiecte în articol: imunitate
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close