Antena 3 CNN Politică Deputatul PSD Valeriu Steriu părăseşte partidul pentru grupul lui Oprea

Deputatul PSD Valeriu Steriu părăseşte partidul pentru grupul lui Oprea

Deputatul PSD Valeriu Steriu părăseşte partidul pentru grupul lui Oprea
18 Ian 2010   •   12:55

Deputatul social-democrat Valeriu Steriu a anunţat luni că va părăsi grupul parlamentar PSD şi că va activa în grupul independenţilor conduşi de Gabriel Oprea. Decizia vine după ce, în urmă cu o săptămână, un alt deputat social-democrat, Tudor Ciuhodaru, a anunţat că demisionează din PSD şi devine independent.

Steriu este al şaselea parlamentar pe care PSD îl pierde după alegerile prezidenţiale PSD. De la începutul legislaturii, social-democraţii au înregistrat nouă demisionari în Parlament.

Steriu a fost şi senator în mandatul trecut, iar în mandatul acesta a câştigat un loc de deputat de Olt. A fost secretar de stat la ministerul Agriculturii în timpul guvernării Năstase. De asemenea, după alegerile parlamentare din 2008, numele lui a fost vehiculat pentru postul de ministru al Agriculturii, însă poziţia i-a revenit lui Ilie Sârbu.

"Îmi pare rău de el, e un băiat de calitate. Nu ştiu care sunt motivele, am să-l caut eu să mă lămuresc. E păcat ca asemenea oameni să fie pierduţi", a comentat preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu gestul lui Steriu. Iliescu a admis că în interiorul PSD există o stare de spirit care încurajează asemenea "forţe centrifuge".

În schimb, purtătorul de cuvânt al partidului, Bogdan Niculescu-Duvăz, a sugerat că se va încerca recuperarea lui Steriu datorită calităţilor acestuia.

?Nu am discutat despre domnul Steriu. Vom discuta cu dânsul. Este un om pe care-l apreciem, un om de calitate? a afirmat Duvăz.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase nu crede că Steriu va părăsi partidul. "Eu personal nu cred că Valeriu Steriu vrea să părăsească PSD", a declarat Năstase.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Valeriu Steriu deputat PSD
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close