Antena 3 CNN Politică Noi probleme pentru Liviu Dragnea în închisoare. Avocat: "Este, evident, o încălcare flagrantă a drepturilor"

Noi probleme pentru Liviu Dragnea în închisoare. Avocat: "Este, evident, o încălcare flagrantă a drepturilor"

După ce şi-a câştigat în instanţă dreptul la muncă şi a trecut prin COVID, Liviu Dragnea a ales să muncească la spălătoria penitenciarului, numai că nu poate.

Noi probleme pentru Liviu Dragnea în închisoare. Avocat: "Este, evident, o încălcare flagrantă a drepturilor"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    11 Feb 2021   •   15:00

Fostul şef al PSD, aflat acum în penitenciar, s-a trezit din nou în izolare, spune avocata sa, Flavia Teodosiu.

"Domnul Dragnea trebuia să fie repus în dreptul de a munci în temeiul art. 78 din legea 254/2013 conform unei Sentinţe penale din 14 ianuarie 2021. 

Cu toate acestea, ieri, dupa ce în fine s-a pus în discuţie punerea în executare a sentinţei penale definitive şi executorii, i s-a pus în vedere că va fi retestat SARS-COV-2, condiţii în care, dl. Dragnea a fost externat la data de 23.12.2020 de la Spitalul Penitenciar după 14 zile de carantină şi alte 10 de izolare! 

Av. Teodosiu: E o încălcare flagrantă a drepturilor lui Dragnea şi o modalitate de a-l împiedica să-şi exercite drepturile

Dl. Dragnea a invocat imediat Ordinul Ministrului Sănătăţii 1819/27.10.2020 care dispune clar faptul că: "8. Pacientul pozitiv nu mai trebuie retestat RT-PCR timp de 90 de zile de la vindecare, cu excepția persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă. 

Dacă retestarea totuși se petrece, un rezultat pozitiv în perioada de 90 de zile de la vindecare nu poate fi considerat o nouă infecție, cu excepția persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă", urmând ca testul să fie efectuat la o clinică privată.

Cu toate acestea, reprezentanţii penitenciarului au spus că pe ei nu îi interesează, dacă nu acceptă retestarea, nu va fi scos la muncă.

Este evident o încălcare flagrantă a drepturilor dlui. Dragnea şi clar o altă modalitate de a-l împiedica să îşi exercite drepturile pe care le are conform legii şi stabilite de trei hotărâri judecătoreşti", a spus apărătorul lui Dragnea, Flavia Teodosiu, joi, la Antena 3.

Dragnea a lucrat în penitenciar ca mecanic auto

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în 27 mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Dragnea a lucrat ca mecanic la garajul auto al penitenciarului Rahova în care este încarcerat.

Liviu Dragnea este închis la penitenciarul Rahova, acolo unde își ispășește pedeapsa de trei ani jumătate primită în vara lui 2019, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea, victorie în instanţă. Fostul şef PSD ar putea ieşi mai repede din penitenciar

Fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, şi-a câștigat în instanță dreptul de a se întoarce la muncă în perioada în care se află în penitenciar, având în vedere că în ultima vreme nu a mai putut să facă acest lucru.

Decizia prin care Liviu Dragnea nu a putut munci în această perioadă a fost luată de directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Liviu Dragnea, fostul șef al Camerei Deputaților, a contestat, însă, această decizie în instanţă, prin intermediul avocatului său, iar Curtea de Apel București i-a dat, în parte, dreptate acestuia.

În luna iunie 2020, fostul şef al PSD dat un interviu, prin Skype, fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, în care a dat povestit despre situația lui în penitenciar.

Cel mai probabil, Dragnea a contestat decizia șefului ANP pentru că zilele de muncă din penitenciar sunt scăzute, conform legii, din pedeapsă.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea munca
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close