Antena 3 CNN Politică Dumitru Pelican: "Mesajul preşedintelui nu are sinceritate. Vrea să îşi recâştige din imaginea pierdută"

Dumitru Pelican: "Mesajul preşedintelui nu are sinceritate. Vrea să îşi recâştige din imaginea pierdută"

Dumitru Pelican: "Mesajul preşedintelui nu are sinceritate. Vrea să îşi recâştige din imaginea pierdută"
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    06 Mai 2013   •   19:42

Discursul preşedintelui Traian Băsescu cu privire la ziua libertăţii presei nu este unul sincer, este de părere senatorul PC Dumitru Pelican, care crede că şeful statului vrea să-şi recâştige imaginea pierdută, lăudând mass-media.

 
"Este un discurs care nu are sinceritate. Vrea să îşi recâştige din imaginea pierdută şi vrea măcar să iasă la finalul mandatului, celui de-al doilea, cu imaginea unui om care a încercat să fie preşedintele tututor românilor. Încearcă o reconciliere şi o recâştigare a simpatiei românilor, lucruri pe care nu cred că nu le va obţine, pentru că românii s-au convins" a declarat senatorul PC Dumitru Pelican, luni, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis vineri un mesaj de Ziua Mondială a Libertăţii Presei, lăsând să se înţeleagă că laudă mass-media, după ce a precizat că el crede, în continuare, că o reglementare şi un control al presei trebuie să vină din interiorul breslei, şi nu din afară.

"În această zi (3 mai - n.r.), jurnaliştii din toate colţurile lumii sărbătoresc una dintre cele mai importante valori democratice, libertatea presei. În România, libertatea presei a fost câştigată cu mari eforturi şi consolidată tot mai mult în ultimii ani, inclusiv prin dezincriminarea, ca faptă penală, a insultei şi calomniei, dar şi prin reuşita tuturor celor care s-au împotrivit adoptării unei legi a presei. Am susţinut necondiţionat eforturile lor şi cred, în continuare, că o reglementare şi un control al presei trebuie să vină din interiorul breslei, şi nu din afara lui.

Le doresc tuturor celor care profesează în mass-media mult succes în activitatea lor, dar şi multă putere şi tărie de caracter pentru a putea lupta împotriva celor care urmăresc să le îngrădească libertatea şi să-i subjuge propriilor interese personale", se arată în mesajul preşedintelui Băsescu.

În urmă cu o săptămână, Curtea Constituţională din România a reintrodus insulta şi calomnia în Codul Penal. 

Pe 23 decembrie 1993, Adunarea Generală a ONU declara ziua de 3 mai ca Zi Mondială a Libertăţii Presei. Inţiativa a venit de la Conferinţa Generală UNESCO care, printr-o rezoluţie din 1991 asupra promovării libertăţii presei în lume, a recunoscut că o presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a unei societăţi democratice.

Citeşte şi Ciorbea, după ce Băsescu a lăudat presa: "E greu să-i pătrunzi în mintea atât de elucubrantă"



×
Subiecte în articol: imagine
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close