Antena 3 CNN Politică Emil Boc despre aplicarea noului Cod al Muncii: Iată că rezultatele au apărut

Emil Boc despre aplicarea noului Cod al Muncii: Iată că rezultatele au apărut

Emil Boc despre aplicarea noului Cod al Muncii: Iată că rezultatele au apărut
Sursa foto: Foto: INTACT Images
20 Mai 2011   •   18:03
Ministrul Muncii interimar, Emil Boc a prezentat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă cifrele oficiale înregistrate la nivelul contractelor de muncă: "Cea mai importantă analiză se referă la aplicarea Codului Muncii şi la combatearea muncii la negru. În perioada 2 – 20 mai, ora 16:00, au fost înregistrate în România 228.820 cotnracte de muncă. Aceste contracte sunt noi.”

Totodată, Boc a ţinut să precizeze şi faptul că reformele aplicate funcţionează: "Atunci când vorbim de reforme e bine să evaluăm şi rezultatele. Unele îşi fac efectul în timp cum ar fi Legea Educaţiei, altele se văd de la o lună la alta, cum este noul Cod al Muncii. Iată că rezultatele au şi apărut.”

Mai exact, Emil Boc a precizat că România va depăşi numărul record de contracte de muncă înregistrate până acum în România de după 1989: "Cel mai mare număr de contracte a fost în noiembrie 2008 şi sunt sigur că în mai puţin de zece zile, România va reuşi să atingă cel mai mare număr de contracte active de după 1989. Fermitatea în aplicarea legii aduce în România acele locuri de muncă pe care toţi le aşteptăm. Multe dintre aceste locuri de muncă sunt probabil din acelea care până acum erau la negru. Pe de altă parte, faptul că economia a ieşit din recesiune aduce locuri de muncă noi.”

De asemenea, ministrul Muncii a ţinut să precizeze şi domeniile în care s-au înregistrat cele mai mari creşteri la nivel de contracte de muncă înregistrate. Astfel, Boc a vorbit de peste 44.500 de contracte noi în domeniul construcţiilor şi de peste 43.000 de contracte noi în comerţul cu amănuntul.
 


×
Subiecte în articol: Emil Boc codul muncii Ministrul Muncii
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close